Best Foto Fest 2009

S-a ajuns la editia a 2-a a Best Foto Fest-ului. Ce este Best Foto Fest? Este expozitia de arta fotografica mobila ce se desfasoara in centre comerciale importante si este un eveniment ce are ca unic scop ajutorarea persoanelor cu probleme de vedere si sa incercam sa ii ajutam.

Cum vine asta? Fotografii pentru nevazatori? Ei bine, sunt pentru ei chiar daca nu le pot vedea. Le vedem noi, “ceilalti”, si asta ar trebui sa ne puna pe ganduri, sa ne dam seama de cat de multe lucruri frumoase nu se pot bucura cei cu probleme de vedere.

Am acceptat si anul trecut sa particip cu fotografii si desi au fost probleme de organizare, am acceptat si in acest an. Bunica mea este nevazatoare, operata de o cataracta avansata la ambii ochi si stiu cat de mult si-ar dori sa vada ca pe vremuri. De ea tot e bine ca tot mai zareste cat de cat, nu poate citi sau sa vada la televizor, dar macar poate sa mearga fara a se lovi de obiectele din jur. Nu se poate recupera mai mult de atat din vederea ei, desi mi-ar placea foarte mult sa imi vada fotografiile pentru ca stiu ca si ea isi doreste pentru ca de fiecare data cand ii arat cate o fotografie printata mai mare, o duce aproape de ochi si distinge cate ceva in ea (mai ales pe Andreea, stranepoata ei).

Ea nu se poate recupera, dar niste copii, sau tineri care nu au posibilitati materiale, poate vor beneficia de fondurile stranse prin aceasta campanie pentru a-si recapata vederea, sau chiar mai bine, pentru a incepe sa vada pentru prima oara in viata lor.

Clipul campaniei este acesta. Va invit sa il vedeti. Va rula si pe TVR de maine, 06 Noiembrie. Poate veti trimite si voi un SMS la 874 (Vodafone, Orange si Cosmote) pentru a dona 2 euro pentru Asociatia Nevazatorilor din Romania.

Astazi a fost conferinta de presa si s-au putut vedea fotografiile ce vor fi expuse incepand de maine in Carrefour Feeria (Baneasa). Arata foarte bine, desi in clip nu se vede calitatea printurilor prea bine, asa ca va invit sa dati o fuga sa le vedeti. Peste o saptamana vor fi in Carrefour Orhideea, apoi la Brasov (nu stiu exact programul)

Eu am in expozitie numai fotografii in Infrarosu si vreau sa va zic ca arata minunat tiparite. Nu ratati 🙂

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. photoGraphy by Ovidiu Bastea » Blog Archive » BestFotoFest 2009 ( editia a II-a) - [...] Mai multe detalii la Narcis sau la fratele Alin [...]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.