Calatorie pe luna


De ce ne mint? De ce ne tot spun ca e imposibil sa ajungi pe luna? De ce tot o tin cu teoria conspiratiei cum ca americanii nu au ajuns acolo? Ei au ajuns saracii, dar si ei ne-au mintit, sa credem ca e foarte greu, ca sunt conditii vitrege, neprielnice vietii. Prostii!

Primul lucru pe care l-am zarit cand am ajuns erau nenumaratele sisteme de comunicatii deja instalate acolo. Si traficul aerian foarte intens.Am crezut ca nu ne putem deplasa decat cu ATV-ul selenar pe care il luasem cu noi, dar terenul era destul de permisiv.


Asa ca l-am lasat deoparte si am debarcat si masinuta, dar inainte i-am facut mici pregatiri pentru terenul dificil.


Dupa ce am calatorit un pic, ne-am trezit langa o noua baza. Scria punct de observatie al Terrei.


Am aruncat un ochi pe acolo, si cum nu era nimeni, ne-am conectat aparatele la imensele telescoape montate acolo, printre sutele de antene. Am vazut cateva imagini de pe pamant. Ne era dor de acasa …
Am plecat de acolo cu gandul la oameni, la apa si la vegetatia abundenta. Am plecat insa numai pentru a da peste urme de viata si acolo sus, in spatiul necunoscut, in mincinoasa “fata ascunsa” a lunii. Era ascunsa de noi, ca sa nu vedem cum cei alesi isi construiau o lume a lor, un refugiu pentru cand pamantul avea sa nu mai fie. Dar ceva se pare ca s-a intamplat, pentru ca au abandonat constructiile.Se pare ca nu luasera in calcul anumite fenomene meteorologice, specifice acelei zone a lunii. Efectul de lupaAm plecat de acolo pentru ca eram amenintati. Am mers pe drumuri grele, dar a meritat.Pentru ca am gasit un loc unde erau oameni. Doi batranei, primii ajunsi pe Luna. Traiau acolo linistiti si aveau o muscata in geam.


Nu erau acasa, dar am intrat sa ne incalzim. I-am vazut mai tarziu, se bucurau pentru ca le sosise baiatul din armataAm plecat fara sa ne vada. Era frumos pe luna!


Sfarsit!

Din colectia aberatii in infrarosu

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

13 Comments

 1. Alin, Alin, cred ca acolo ne mutam si noi numai sa scapam de Base . ­čÖé Foarte faina si bine legata povestea !

  Post a Reply
  • Fara politica la mine pe blog pls ­čśŤ .. .nu de unu sau altu tre sa scapam noi, ci de intreg poporul roman .. vorba aia: tara frumoasa, da pacat ca e locuita

   Post a Reply
 2. Traiasca D70 !!!
  as vrea sa vad cum se prezinta imaginea infrared pe display-ul ala mic, daca ai putea sa faci niste poze la display precum si o poza neprelucrata asa cum pica din aparat, de fapt cred ca mi-ar placea foarte tare sa mai citesc un articol despre infrared, ai ridicat tehnica asta la nivel de arta si mi-ar placea sa ne mai impartasesti din experienta ta.
  Continua sa faci poze ­čÖé

  Post a Reply
  • D70s :p
   Articol nou prea curand nu cred ca va mai fi, dar cine stie. Poze voi tot face in IR … ca pregatesc eu ceva.. da altceva :p

   Post a Reply
 3. imi place foare mult pozele bravo!!!!!!!!!!!!

  Post a Reply
 4. Compunerea e foarte tare !!!! M-a ajutat la tema de la engleza ! Thanks…

  Post a Reply

Leave a Reply