Concurs foto – Vrei sa mergi in Serbia?

Concursul Internațional de Fotografie „Frame 24” trimite cei mai buni fotografi la Novi Sad, Serbia.

Anul acesta ComunitateFoto.ro este unicul partener din Romania al unui eveniment international, pe care doresc sa ti-l aduc la cunostinta. Este vorba de “Frame 24”, un concurs internațional de tip festival, ce promovează arta, cultura, și fotografia!

Frame24 Photo Contest

Va semnalez in plus acest concurs pentru ca am onoarea sa fiu invitat ca membru al jurilui, la putin timp dupa ce am jurizat Concursul National de Fotografie Fotogeografica 2015.

Evenimentul Frame 24, aflat la a doua ediție, prezintă un concept unic în Europa și reunește artiști din Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Romania, Serbia și Muntenegru.

Exista doua etape:

  1. Inscrierea initiala a fotografiilor pe platforma online frame24.org, in perioada 20 Aprilie – 10 mai – fiecare fotograf poate inscrie patru fotografii, cate una pentru fiecare dintre urmatoarele teme de concurs: simetrie, portret, arhitectura si reflexie. In perioada 10-15 mai, creatiile inscrise vor fi jurizate de un juriu international, avandu-i ca reprezentanti ai României pe: Șerban Mestecaneanu, Vlad Eftenie, Cornel Lazia si Alin Popescu (adica subsemnatul 🙂 ).
  2. Finala competitiei va avea loc la Novi Sad, Serbia, unde vor ajunge cei mai buni 4 fotografi din fiecare tara alesi in urma primei etape.

Costuri de participare

Aplicatiile inscrise online vor intra in procesul de preselectie dupa achitarea taxei unice de inscriere in valoare de 30 EUR, iar rezultatele calificarilor vor fi publicate pana pe 15 mai.

Finala

Patru participanti din fiecare tara, clasati pe primele locuri, vor pleca la vara la Novi Sad, Serbia, in perioada 13 – 16 August 2015, cheltuielile de acomodare fiind suportate de proiect.

Finala consta intr-o competitie de 24 de ore de fotografie, si se va incheia pe 16 August cu festivitatea de premiere a fotografilor clasati pe primele trei locuri. Fiecare participant va primi un premiu, indiferent de pozitia in clasament.

Mai multe detalii despre concurs gasiti pe comunitatefoto.ro.

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.