Cum am plans de doua ori in aceeasi zi – Sony World Photography Shortlist

Astazi, 24 februarie 2015, au fost anuntate listele scurte ale fotografilor alesi de Sony World Photography Awards pentru a intra in finala.

Cu 2 saptamani in urma am primit urmatorul email:

Dear Alin Popescu,

I am delighted to tell you that your image has been commended in the Travel category of the Open competition at the 2015 Sony World Photography Awards.

Your image was chosen as one of the best 50 pictures in this category.  It was selected from over 78,694  images from 171 countries and is an incredible achievement.

Era putin mai lung, dar nu am mai putut sa citesc mai departe… mi-au dat lacrimile de bucurie, mai ales ca nu am mai participat la vreun concurs de foarte mult ani. In plus, imaginea din concurs mai fusese apreciata la inceputul anului drept Top 10 abstract photo of 2014 pe 500px.

Dreamin Alin Popescu

Va dati seama bucuria imensa. Am apucat doar sa mai citesc ca e confidentiala stirea pana pe 24 februarie, adica azi, cand puteam sa mă bucur si impreuna cu voi :). Am dat de veste familiei (nah, confidential confidential, dar nu suntem la Serviciile Secrete).

Au trecut vreo 2 ore pana am revenit asupra mailului ca sa vad ce e de facut in continuare (upload foto hi-res etc).

Si atunci am plans a doua oara 🙂

This year, whilst being selected as a commended photographer (top 50)  your work did not make the shortlist (top 10) selection.

Mi-a cazut cerul in cap, va dati seama :p. Asta e cea mai buna metoda sa aduci vestile proaste, incepand cu ceva frumos :D… E si greseala mea ca nu am citit pana la cap de prima oara, dar nu am mai putut citi de bucurie, ce sa-i faci.

Analizand la rece, nu e de colo ca imaginea a ajuns in top 50 din peste 78.000 de imagini pe categoria Travel. Uitandu-mă azi la shortlist pe Travel (vezi aici galeria), imi dau seama ce munca grea a avut juriul. Imaginile sunt fantastice!

Dar tot am vesti bune!

Avem romani in finala!

Cosmin Bumbutz care a trimis o serie fantastica la categoria Architecture, Professional Work, despre camerele Intime din cele 35 de penitenciare din Romania. Le-a fotografiat pe toate si este locul unde privatii de libertate casatoriti au dreptul la interval de 3 luni sa petreaca 2 ore cu sotia/sotul.

© Cosmin Bumbutz, RO, Architecture, Professional, 2015 Sony World Photography Awards

© Cosmin Bumbutz, RO, Architecture, Professional, 2015 Sony World Photography Awards

Vedeti aici toate imaginile.

Al doilea roman in finala este Daniel Necula care a trimis imaginea de mai jos la categoria Open – Enhanced

wrong way

© Daniel Necula, RO, Enhanced, Open, 2015 Sony World Photography Awards

Felicitari dragilor!


Merci Dragos pentru ajutor cu imaginile!

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.