Lansare Nikon D3300 la eMag


Astazi am fost invitat la o noua lansare pe piata aparatelor foto. Este vorba despre noul entry level de la producatorul nipon, Nikon D3300.

Lansarea a avut loc la sediul eMag si s-a facut intr-un cadru placut, cu fete cunoscute si mai putin cunoscute. Locatia de la eMag nu o stiam, dar mi-a placut destul de mult: spatioasa, destul de luminoasa si cu un stil minimalist dar de bun gust.

Ce nu am inteles a fost de ce s-a facut atata tam-tam pe cuvantul “exclusiv”. L-am intalnit in comunicatul de presa, s-a vorbit acolo ca “lansare exclusiva”, ba chiar si disponibilitatea suna a fi exclusiva.

Noul model Nikon D3300 este disponibil, începând din data de 13 februarie, exclusiv la eMAG, la un preț de 2.999,99 lei.

Îl gasim si la Yellowstore, si la F64, ba chiar la F64 este deja intr-un pachet super interesant cu un rucsac si card de 16 gb (vezi pachet).

Lasand asta la o parte, hai sa vedem despre ce este vorba.

Specificatii Nikon D3300

Aparatul foto Nikon D3300 este compact și ușor, puternic, comod de transportat și simplu de utilizat. Noul model este dotat cu senzor CMOS cu 24,2 megapixeli, conceput fără filtru optic low-pass (OLPF), dispune de un interval ISO mai larg (până la ISO 12.800) și de un sistem nou și puternic de procesare a imaginii EXPEED 4 de la Nikon, plus viteze mai mari de fotografiere continuă de până la 5 cadre pe secundă. Funcția D-Movie a aparatului foto îi permite înregistrarea secvențelor de film Full HD la cadențe de până la 50p/60p, cu focalizare automată continuă.

Ce m-a surprins prima oara cand l-am luat de pe stand, a fost cat de usor este, ba chiar am intrebat curios daca are bateria in el. Se tine foarte bine in mana, chiar daca este mic, ergonomia Nikon fiind un atu pe care fiecare dSLR de la producator îl pastreaza si chiar imbunatateste.

Inedit mi s-a parut noul obiectiv de kit, tot 18-55 dar cu formula optica imbunatatia si sistem de stabilizare precum cel din 80-400. Obiectivul vine de acum cu un buton de “lock” pe corpul sau (precum cel intalnit pe obiectivele seriei Nikon 1), pozitie in care obiectivul e extrem de compact. Iata mai jos o comparatie fata de vechiul obiectiv de kit

Aparatul continua seria 3000 (dupa D3000, D3100 si D3200), serie care s-a vandut cel mai bine conform reprezentantului eMag, domnul Bogdan Leonte, Manager Showroom eMAG.

Este clar destinat celor aflati la inceput de drum alaturi de un dSLR, dar asta nu inseamna ca trebuie sa dezarmeze. Vine cu celebrul mod Ghid (imbunatatit si cu functii noi), precum si cu o noutate in domeniul dSLR-urilor Nikon: functia Easy Panorama. Asteptam de mult timp aceasta functie sa fie inclusa, si am testat-o la interior. Lipirea panoramei s-a facut perfect si aparatul a detectat singur directia de deplasare. Din pacate nu am avut un card al meu, asa ca testul l-am facut pe un card de acolo, deci nu am poza 🙂 Dar credeti-mă pe cuvant ca merge foarte bine.

Astept sa îl iau la un test mai amanuntit si voi reveni cu detalii.

Cele bune!

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply