Sicilia – ca turist


A trecut. A fost frumos. Insa, tot ce e frumos se termina repede. Mai mult mi-a luat sa selectez din cele cateva sute bune de imagini pe care le-am facut cu micul meu prieten de drum, si anume Panasonic-ul FX 150.

Am avut ceva probleme de cand a inceput luna asta, nu o sa scriu despre ele pentru ca ma enervez si mai tare si vreau sa uit cat mai repede. Din acest motiv, si din cauza ca am fost foarte ocupat imediat ce am revenit din concediu, nu am apucat sa postez nimic legat de Sicilia.

Nu o sa povestesc prea mult despre ce am facut si ce am vazut, pentru ca am pus online povestea in imagini si cuvinte. Cea vreau sa mentionez aici, e din nou impresia pe care mi-a lasat-o minunatia asta de Panasonic. Am ramas placut impresionat de imaginile pe care le-a capturat, in tot felul de conditii de lumina: dimineata, soare puternic, apus, seara, vreme innorata etc.

Am folosit la maxim “scenele” si asta o recomand tuturor posesorilor de aparate care au o forma sau alta de scena incorporata: chiar daca e un fel de auto si nu poti modifica mare lucru, diferenta dintre acestea si modul full-auto este ca ajuti foarte mult aparatul sa inteleaga ce anume vrei sa fotografiezi si cum sa expuna, cum sa focalizeze si cum sa se adapteze in situatia respectiva. Asadar, daca aveti moduri: portret, peisaj, apus, macro, plaja, copil, sport etc. folositi-va de ele.. s-ar putea sa aveti o surpriza si sa vi se para ca detineti alt aparat decat cel de inainte.

Ca minusuri i-as putea reprosa lipsa totala de control al focalizarii. De ce spun asta, este pentru ca in anumite situatii cu lumina si contrast scazute, aparatul are ceva probleme de focalizare. Singurul lucru care i l-as fi cerut era o focalizare la infinit (pentru o scena de peisaj). Nu reuseai sa faci acest lucru. Am gasit insa un ocolis la aceasta problema, si anume trecerea in scena “Aerial photo”. Aici, aparatul seteaza automat focalizarea la infinit. E ceva, dar puteam foarte bine sa uit de acest mod si sa plang ca nu pot fotografia scena dorita.

Un alt lucru neplacut e lipsa scenei “Macro”. Pur si simplu nu exista si e pacat, pentru ca aparatul e foarte bun la macro. Singurul mod in care poti fotografia in macro este sa treci pe modul Program sau full Manual (P sau M) si sa activezi functia macro. Si aici am gasit o smecherie, si anume utilizarea scenei “Food” cu blitul blocat pe off. E bine ca macar asa se putea.

Un ultim lucru pe care i l-as “reprosa” e faptul ca e asa mic incat e imposibil sa te desparti de el. Il tineam peste tot dupa mine, ca te miri de unde aparea ceva interesant de fotografiat.

Cele cateva imagini care “impanzesc” acest post, sunt doar o invitatie sa vedeti si sa cititi intreaga “aventura” din Sicilia, postata online pe serverele Picasa. Pentru aceasta dati click aici sau pe oricare din imaginile din articol.

Bine v-am regasit!

Alin.

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.