Sigma 24mm F1.4 DG HSM Art – O noua piatra pretioasa


Sigma a anuntat astazi chiar inainte sa inceapa CP+ in Japonia un nou obiectiv ce se va alatura seriei ART de obiective premium si anume Sigma 24mm F1.4 DG HSM Art (verifica stoc si pret F64) .

Sigma Art 24 14

Mult timp am depins si am refuzat sa folosesc alte obiective decat cele de marca pe body-urile mele, pentru ca tot timpul au fost mai slabe decat cele oferite de producatorul camerei pe care o utilizam.

Asta pana am pus mana pe Sigma 35mm F1.4 Art (despre care v-am povestit aici). De atunci, 80% din fotografiile pe care le fac la un eveniment sunt facute cu acel obiectiv. Nu-mi mai vine sa îl dau jos de pe camera, atata de bun este.

Sunt convins ca si noul obiectiv proaspat anuntat se va ridica la standarde inalte, si, incet, incet mă si vad trecand pe o serie de prime-uri de la Sigma.

“Sigma is redefining the expectations of fast-aperture full-frame prime lens performance, especially wide-open, and the results the 24mm F1.4 will deliver will be up to the exacting standards set by the 35mm F1.4 DG HSM and 50mm F1.4 DG HSM .”

Un alt lucru interesant este ca inelul de focus va putea fi controlat si manual, pentru corectii fine chiar atunci cand aparatul este setat pe Autofocus (identic obiectivelor AF-S Nikon), sistem introdus initial pe 50mm F1.4 Art.

Sa vedem pretul la care va fi lansat, avand in vedere ca 35-ul costa jumatate din echivalentul de la Nikon sau Canon, m-as aventura sa spun ca pretul va fi in jurul a 4000 de lei. (Nikon-ul 24mm F1.4 costa 9000 de lei in prezent)

Abia îl astept la test! Si la mine in trusa, cel mai probabil …


UPDATE: a aparut pretul la F643.800 lei la lansare. Am fost aproape. Verifica aici pret si disponibilitate stoc!

 

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.