La Bunataturi – produse rare, cu specific


Pentru ca am fost impreuna cu Razvan si tot pentru ca el a fost mai harnic si e mai priceput in ale ingredientelor, imi permit sa preiau articolul pe care el deja l-a publicat, pentru a face mai cunoscuta aceasta comoara care se numeste “La Bunataturi”:

Saptamana trecuta am fost invitat de catre Adrian Burlacu de la Workers at Work, impreuna cu alti blogeri, sa vizitam un magazin cu multe “bunataturi”. Sincer sa fiu, am fost uimit de aceasta invitatie, deoarece blogerii culinari nu prea au parte de invitatii la astfel de evenimente. A fost o ocazie sa mai iesim din rutina si sa descoperim un magazin nou, cu produse deosebite, care nu pot fi gasite prea usor in Romania.
Asa cum spune si anuntul mare de la intrare, La Bunataturi gasim produse din Grecia, Italia, Franta si Spania, dar si produse romanesti, traditionale, din Bucovina.

Razvan Anton La bunataturi intare

Cei de la La Bunataturi sunt importatori directi, toate produsele magazinului fiind aduse cu o masina proprie. Astfel este asigurata o calitate ridicata a produselor, si trebuie sa recunosc ca am vazut produse greu de gasit in alte parti – foie gras, jamon serrano, iaurt grecesc de capra, oaie si vaca si multe altele.

La bunataturi

La bunataturi

La bunataturi

Tot pe partea de delicatese, dar de data aceasta la raionul de dulciuri, am gasit multa ciocolata belgiana de cea mai buna calitate, bomboane si biscuiti de toate felurile.

La bunataturi

Cezar, cel care detine magazinul, nu i-a uitat nici pe cei dornici de licori bahice.  Gasim aici o selectie de beri rare, de la berea “trapista” si berea ceheasca pana la beri belgiene cu arome de capsuni si caramel.

La bunataturi - bere

La bunataturi - bere

O camera dedicata vinurilor din toate colturile lumii completeaza magazinul. Sunt vinuri rare, vinuri bune, vinuri din categoria premium, care ar face mandra orice vinoteca. Tot aici, gasim si cateva sticle de wiskey scotian sau coniac de calitate.

La bunataturi - vinuri

La bunataturi - cognac

La bunatatui - wiskey - Laproig

Ei bine, nu am fost invitati doar sa privim, ci seara s-a desfasurat intr-o atmosfera relaxata. A fost prezent chef-ul restaurantului Mesogios, George Popescu, care ne-a pragatit cateva feluri de mancare, produse cu ingrediente din oferta magazinului La Bunataturi.

chef Geroge Popescu - La Bunataturi

Am avut parte de diverse aperitive, iaurt grecesc cu nuci dar si delicioase tartine cu foie gras si dulceata de ceapa.

La bunataturi - antreu

La bunataturi - antreu

La Bunataturi - antreu

La bunataturi - antreu

Felul principal a constat in paste proaspete cu ton si souvlaki, un preparat grecesc, in fapt niste frigarui de pui marinate in iaurt grecesc Koykakh.

La bunataturi - fel principal

Desertul a fost delicios, un cheescake foarte gustos, fresh, pufos si usor, un deliciu pentru care Chef George Popescu merita toate felicitarile.

La Bunataturi - desert

Aceste feluri de mancare au fost acompaniate, asa cum era firesc, de o selectie deosebita de vinuri. Alegerea a fost una fericita si am fost foarte placut impresionat sa intalnesc un rose exceptional, facut din Cabernet Sauvignon – Santa Digna.

La Bunataturi - Santa Digna

De asemenea, un vin alb foarte puternic in arome, fresh si racoritor a fost Moschofilero 2010, un vin grecesc de mare valoare.

La bunataturi - vin alb

La sfarsit, impresionant, deopotriva puternic si elegant, bine stabilizat, cu 13.5 grade alcoolice care nu s-au simtit nici o secunda, a incheiat seara Merlot-ul 2008 al celor de la Domeniul Coroanei, Segarcea.

La Bunataturi - Merlot Domeniul Coroanei - Segarcea

La Bunatauri - vinuri

In concluzie seara a fost foarte relaxanta, si am descoperit un loc unde pot gasi ingrediente rare, alese cu grija si incercate. In mod sigur veti gasi ceva pe gustul vostru daca va decideti sa ii faceti o vizita.

Sursa: Razvan Anton

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.