Marea-namoleala


Anuntam recent editia din 2011 de la Prima Evadare, un traseu de aprox 55 km in aproprierea Bucurestiului cu plecare de la Academia de Politie din Baneasa si sosire pe lac la Snagov, complex Astoria. Pe ultima suta de metri m-am inscris cu ganduri mari.

Sambata vremea a fost foarte frumoasa de-a lungul zilei asa ca am sperat la drum mai uscat fata de anul trecut. Am sperat degeaba pentru ca sambata seara a inceput sa toarne si nu s-a mai oprit decat duminica de dimineata cand, cu juma’ de avant am pornit spre start.

M-am pozitionat in plutonul din fata in speranta ca nu vor fi 800 de oameni ca anul trecut care sa treaca inaintea mea si sa faca traseul impracticabil. Am venit la start tot cu cauciucurile de oras care anul trecut s-au dovedit o alegere inteleapta pentru ca nu acumulau absolut deloc noroi, spre deosebire de “colegii” de evadare care isi incarcasera crampoanele si nu mai puteau inainta.

Ei bine, nimic din toate astea nu au mers conform planului. Ploaia nenorocita de toata saptamana trecuta, plus “picatura” care a umplut paharul de sambata noaptea su transformat Prima Evadare de anul acesta in Marea-namoleala. Cauciucurile mele alunecau pe mazga aia saturata de apa de zici ca eram la balet pe gheata, vantul sufla de iti taia respiratia si noroiul acela cleios se lipea de orice: roti, frane, lant, parul de pe picioare, haine, fata 🙁

In cele din urma, cam tot traseul s-a transformat intr-o nenorocire de noroiala si din bike-walk ne-am trezit cu totii la mud-walk

Am ajuns dupa vreo 3h la reload-point-ul de la Palatul Ghica, undeva pe la km 25 al traseului si tot acolo m-am intors dupa 10 minute dupa ce am reintrat in traseu. Desi se zvonea ca e traseu mai mult prin padure si ca nu e asa noroi nenorocit, i-am vazut pe participantii dinaintea mea, peste lac, tot cu bicicletele in carca. Am facut drum intors si am abandonat cursa la Palatul Ghica.

 

View Abandon Prima Evadare in a larger map

A treia-i buna (la anu’).

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

10 Comments

 1. Salut,
  Bine zis, Marea namoleala. Ca timp, cred ca mai mult de jumate l-am petrecut pe langa bicicleta impingand. Eu m-am ambitionat sa inconjor lacul din spatele Palatului, cu bicicleta in carca :). Dar dupa aceea incepea un alt drum foerstier care intrecea tot ce a fost pana atunci si a trebuit sa abandonez.

  Post a Reply
 2. teai cam dicstrat si anu asta. a: si tiai mai uitat si cipsurile la minen masina.

  Post a Reply
  • Nu le-am uitat, le-am lasat acolo, ai uitat ca ti-am zis .. mde.. distractie ca asta mai rar 🙂

   Post a Reply
 3. Tot asa si la mine: poate a treia o sa fie mai norocoasa.
  Anu’ trecut abandon la Ghica, anu’ asta ultimii 6 km i-am taiat pe sosea, la anu…soare si un timp onorabil, sa speram

  Post a Reply
  • Ti-am citit blogul 🙂 felicitari totusi ca ai trecut linia de finish, chiar si cu mica “scurtatura”. Eu nu am mai indraznit sa ma incumet mai departe de Ghica. Mai ales ca eram si cu caucioacele de vara. Am pedalat de 2x mai mult ca restul lumii, o data pe bune, o data in gol 🙂

   Post a Reply
 4. Ieee, si eu m-am namolit. Sunt incantat ca am reusit sa termin si eu cursa, dar nu m-as mai baga pe asemenea namol.

  Numai bine,
  Florin Vasilescu

  Post a Reply
 5. Salutari de la unul care a abandonat tot la Ghica si tot cam la vreo 3 ore de la start. Haios e ca si mie imi place fotografiatul (dar nu sunt profi ca tine), avem un prieten comun – Mircea Dunka – si acum aflu ca-ti place pedalatul.
  Numai bine si Bafta in continuare!
  Razvan

  Post a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.