Ce fac cu jucariile copilului?


Poate ca v-ati pus de multe ori intrebarea: ce fac cu jucariile copilului dupa ce s-a saturat de ele, si nu se mai joaca cu acestea?

Problema e simplu de rezolvat: fie le stocam in cutii pe la bunici, in cazul in care mai avem ganduri de alt “bebe” (desi pana atunci e posibil ca acestea sa fie old school si sa nu mai placa), fie le rotim de la unii la altii intre prieteni, fie, daca tot e in preajma Craciunului, facem o fapta buna si le donam unor copii ce nu prea vad altfel jucarii.

Pe Andreea am educat-o in acest sens de cand am inceput sa ne intelegem cu ea, si acum, la 4 ani, nu are nici o problema sa stea cu mamica ei, aproape 2 ore sa sorteze printre jucarii, sa caute cadouri pentru copiii neajutorati, dar care s-ar bucura mai mult ca oricine de fiecare jucarie primita.

Fac o scurta paranteza, pentru ca asta imi aminteste de vremea copilariei mele, cand nu prea vedeai multe tipuri de jucarii pe la noi. Am avut norocul ca parintii mei sa poata pleca in strainatate destul de des si inainte de Revolutie, si nu vreti sa stiti ce bucurie era pe mine si pe frate-miu cand veneau inapoi si ne aduceau o geanta plina cu jucarii, de la copii prietenilor lor de afara. Mă jucam cu orice, nu conta: papusi Barbie, Lego, Mecano si masinute teleghidate serioase.

Iata ce a pregatit Andreea pentru copilasi:

mic_ATN0633

In situatia cand alegem ultima varianta, cea cu donatul, mai poate aparea o mica problema: bun, le donez, dar cui, unde gasesc copilasi care chiar au nevoie de ele?

Solutii sunt si aici mai multe, fie intrebam prieteni direct sau pe retelele sociale daca nu au vecini mai amarati, mai ales pe la tara, vecini de-ai bunicilor sau parintilor, fie ne alaturam unei campanii sociale, bine puse la punct.

Daruieste de Craciun!

Asta am ales sa facem si noi in acest an, mai ales cand am vazut campania prietenilor de la F64 care, alaturi de partenerii sai Urgent Curier si clubul Off Road Adventure Romania, au pornit o campanie umanitara pentru a sprijini comunitati izolate din Romania. Adica locuri unde nu prea exista acces facil auto, tocmai aici intervin baietii de la Off Road Adventure.

Partea si mai frumoasa este ca, intr-o viata din ce in ce mai aglomerata, cand cel mai usor invocam “nu am timp”, baietii de la Urgent Curier se prezinta direct la adresa indicata de voi completand formularul din josul acestei pagini, sau sunand la numarul  021 270 00 40.

Iata mai jos cateva cuvinte din partea organizatorilor:

Am pornit de la ideea ca foarte multa lume isi doreste sa doneze, doar ca de multe ori mecanismele prin care poti sa donezi sunt prea complicate si iti inhiba initiativa.

Ridicarea donatiilor se face de ORIUNDE din tara!

Se pot darui haine, jucarii, rechizite, creioane, plastilina, paturi, obiecte pentru uz casnic, carti etc. Nu exista nici o limitare si orice vrei sa daruiesti este binevenit, fie ca e vorba de doua carti sau de un sac de jucarii.

Obiectele daruite se vor colecta la Magazinul F64 si de acolo vor fi distribuite de catre caravana Off Road Adventure Romania catre diferite comunitati izolate din Romania.

Dupa fapta si rasplata

Pentru ca orice fapta buna se rasplateste cu o alta fapta buna, va puteti motiva copilul sa renunte la jucariile sale, promitandu-i ca in locul acelor jucarii, va primi una noua si mai frumoasa ca toate. Factorul noutatate inseamna mult pentru ei 🙂

Va puteti inspira de aici pentru:

Andreea a primit-o pe Oita, pentru ca ii place foarte mult sa faca pe Doctorita Plusica

res_e6a0597e616a4e9ba9b2f6de122334ad_350x350c_hee4

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.