Ce a insemnat #priNeamt in 2014


Probabil ca daca mă urmariti pe Facebook ati vazut ca v-am zapacit cu tag-ul #priNeamt. Sper ca nu v-am plictisit prea tare, pentru ca nici eu nu m-am plictisit niciodata prin acest judet, un izvor nesecat de locuri si frumuseti minunate.

Nu am fost singur pe acolo, am fost insotit de alti 60+ “nebuni” de prin toate colturile tarii, dar si din strainatate, evenimentul orgnizat de Eventur fiind acum la ce-a de-a 3-a editie. Nu au fost singuri nici ei in aceasta aventura nebuna, sponsori deja consacrati nelipsind nici in acest an. Cei de la Petrom Romania ne-au dat “gaz” si Autoboca Rent-a-Car ne-au dat in ce sa bagam “gazul”, mai precis masini de condus in cautarea spiritului autentic romanesc.

Si l-am cautat in peste 1400 de km.

aLLinpopescu.ro_0002

 

Pe drum am cunoscut o vacuta deloc nebuna, pe numele ei Vaca Verde, manuita de “papusarul” din imaginea de mai sus, Alex Damian. Se pare ca ea se plimba mai mult ca noi, insa tot ea ne inspira la calatorie, la descoperit locuri minunate. Era sa fie mancata de-un bizon nebun, dar pana la urma a scapat si si-a vazut de drumetie.

aLLinpopescu.ro_0210

S-a scris si se va mai scrie mult despre evenimentul #priNeamt (vedeti pe TagBoard un “index” al tuturor ecourilor din online) asa ca nu va voi plictisi cu prea mult text. Este greu de descris in cuvinte cum arata un apus pe lacul Izvorul Muntelui, sau sus pe Toaca in Ceahlau. Am incercat sa le surprind in imagini si secvente video, dar tot nu se compara cu experienta inaltatoare de a fi cu adevarat acolo.

Am realizat un mic teaser despre Kum Fu #priNeamt. Va invit sa aruncati un ochi

Vazusem editiile anterioare ale evenimentului #priNeamt si mi-am dorit mereu sa fiu acolo, si nu pentru ca nu fusesem prin Neamt pana atunci, ci doar din dorinta de a fi alaturi de atatia oameni frumosi si cu minti atat de deschise cum au fost de fiecare participantii la acest eveniment.

Am cunoscut oameni care calatoresc mai mult de 11 luni din an, oameni care la nici 31 de ani au vazut mai mult decat vad altii intr-o viata, oameni care isi doresc sa construiasca un loc de joaca pentru copii intr-un oras in care autoritatilor nu le pasa, oameni care stau in casele altor oameni cat ei sunt in concedii si au grija de animalutele acestora, oameni care stiu sa petreaca si sa se bucure de orice moment al vietii. Am cunoscut Oameni!

Mi-am concentrat atentia asupra oamenilor din aceasta tura si am invatat multe de la ei. Am invatat ca se poate face turism adevarat si in Romania, ca daca exista vointa si multa munca, orice este posibil.

Cum ar fi sa mergi la un restaurant, si meniul sa iti fie personalizat cu o urare de bun venit dedicata tie. Asta au facut cei de la Pensiunea Aristocratis din Targu Neamt pentru toti cei 60+ de participanti. Sa nu mai spun de mancarea de acolo. In caz ca ajungeti, nu ratati inghetata casei. Nu am cuvinte!

aLLinpopescu.ro_0042

 

Asta mi-as fi dorit si eu sa fac, sa stau si sa va povestesc despre fiecare participant si loc in parte, dar cred ca mai usor ar fi sa scriu o carte. In 3 volume. Nu voi face asta, ci voi lasa imaginile sa spuna povestea.

Fiecare imagine face mai mult decat 1000 de cuvinte, asa ca va invit sa cititi in continuare un articol cu multe sute de mii de cuvinte.

Incepe o noua aventura pentru mine, 2 saptamani pe alte meleaguri, asa ca va mai povestesc si cu alta ocazie cum a mai fost #priNeamt.


5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt! Urmărește ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy. Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car

~ va urma ~

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. #EnjoyBucharest - aLLin Popescu - […] Tocmai de la aceasta idee au plecat si baietii de la Eventur (da, ati mai auzit de la mine…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.