Crema de vanilie


Nu stiu daca exista un dulce care sa-mi placa mai mult decat crema de vanilie. Atat de mult imi place vanilia si mirosul ei, incat si in masina doar braduti galbeni folosesc, spre disperarea unui prieten bun (salut Mihai :p).

Cand Razvan m-a anuntat ca face o crema de vanilie pentru o prajitura, am zis prezent din tot sufletul si cu greu am rezistat pana la final, fara sa-mi bag degetul in crema. Oala eu am lins-o.

Iata ce ne spune Razvan:

Este simplu sa faceti o crema de vanilie care sa nu aiba arome, coloranti si prafuri. Timpul necesar este cam 15 minute si nu trebuie mari cunostinte gastronomice. Cred ca oricine poate sa faca cu succes aceasta crema care poate fi folosita la prajituri sau cu fructe. Daca la sfarsit adaugati si smantana pentru frisca si mai mult unt, va poate iesi o crema mai groasa care poate fi folosita ca glazura. Eu am folosit-o in stadiul de crema (deci fara frisca) pentru un brownie. Gusturile s-au completat perfect.

Crema de vanilie naturala

Multe poze nu am avut de facut, asa ca va invit sa cititi reteta intraga la sursa.

Vezi Reteta

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.