Review Sony MRW-S1 Card Reader rapid SDXC


Review Sony MRW-S1 Card Reader super rapid SDXC

Intotdeauna am considerat ca este important sa ai viteza mare la copierea cardurilor cu fotografii sau filme, asa ca mereu mi-am cumparat un card reader cat mai performant si rapid.

Lexar-USB-3-0-Dual-Slot-Reader-Professional-43608-392

Pana de curand (mai precis azi) am folosit cu succes un Lexar LRW300U (citeste SD si CF), un card reader USB 3.0, upgradat de la modelul anterior care era USB 2.0 pe care il folosisem inainte. A fost si este un card reader extrem de robust si performant, cu viteze foarte mari la copierea de pe carduri, atat SD cat si CF. Cumva nu “puteau” cardurile sa duca ce putea duce el.

De ceva timp insa, undeva la inceputul lui februarie 2017, Sony a anuntat noile carduri din seria SF-G SDXC UHS-II, niste carduri extrem de rapide capabile sa duca in carca rafalele ametitoare ale lui Sony A9 (citeste review aici).

Cum de prin toamna trecuta am trecut la Sony A9, mi s-a parut normal sa imi cumpar si carduri rapide pentru el, asa ca mi-am luat 2 carduri de 64 GB din seria mai sus amintita.

Nu am stiut pana azi ca al meu card reader era veriga slaba la copierea pe calculator, dupa un shooting.

Si zic asta, pentru ca am primit la teste noul Sony A7R III despre care am scris putin la lansarea de la Londra. Impreuna cu el, au venit si 2 carduri de 32 GB SF-G UHS II plus un card reader Sony, pe numele lui MRW-S1 (surprinzator de ieftin pentru ce ofera), card reader dedicat acestor carduri, capabil de viteze de citire si scriere pe masura performantelor atinse de noua serie.

Cand il vezi asa mic, putin mai lat decat un stick USB, nu prea iti vine sa-i dai mari sanse. Spre rusinea mea, daca imi aduc bine aminte, l-am mai primit in trecut impreuna cu Sony A9 cand l-am avut la teste si nici macar nu l-am scos din cutie, considerand ca al meu Lexar e mult mai rapid decat orice.

Haide sa vedeti cat m-am inselat, pentru ca azi am fost curios sa testez ce poate “asta micu“. Atat de impresionat am fost, incat i-am dedicat articolul de fata.

Cat de rapid este acest card reader Sony MRW-S1?

Azi am tras cateva cadre in paralel cu Sony A7R III si Sony A9-le din dotare. Pe cardul din A7R III am “adunat” 5.4 GB de fisiere foto (RAW desigur) si am testat copierea acestora pe calculator, un iMac nu tocmai slabut.

Am fost curios sa vad timpii de copiere cu ambele card reader-e apoi am extins si la card reader-ul iMac-ului, precum si la copierea directa din aparat, prin intermediul unui cablu USB-C.

Fara a mai lungi povestea, va dau timpii reali, nu teste sintetice de laborator:

Copiere 5.4 GB de pe card pe hard-ul intern (Fusion cu SSD de 128 GB)

Sony MRW-S1 conectat direct la iMac – 19,99 s

Sony MRW-S1 conectat intr-un HUB USB 3.0 – 32,21 s  – deci nu-l folositi asa!

Lexar USB 3.056,64 s (am obtinut timpi identici conectat direct precum si in HUB)

Card Reader-ul iMac intern – 57,88 s (o surpriza fantastica, nu l-am folosit mai niciodata, datorita pozitionarii idioate in spatele mac-ului)

Sony A7R III conectat prin USB-C la iMac – 2 min si 31,19 s

Concluzii

QED – noul meu card reader – Sony MRW-S1! La 150 lei (la data scrierii acestui articol) e si pacat sa nu-l iei, mai ales ca il folosesti in conjunctura cu cele mai rapide (si nu ieftine) carduri SD de pe piata.


PS: Am copiat si ce aveam pe cardul din Sony A9, tot un SF-G dar de 64 GB. In total 8.15 GB i-am copiat in 32,82 s.

 

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.