Sony A7 III – inapoi la modelul de baza


Sony A7 III – inapoi la modelul de baza

Pe 6 noiembrie 2013 scriam articolul de test al primului model mirrorless full-frame de pe piata Sony A7 (citeste review aici), lansat cu putin timp inainte de catre Sony, model care a deschis cai neumblate si neasteptate pana atunci. De 4 ani si cateva luni, producatorul nipon nu conteneste sa ne uimeasca si nu isi lasa utilizatorii si fanii sa astepte prea mult pana sa mai lanseze un nou model sau un nou obiectiv.

Dupa ce a aparut Sony A9 (review aici) cu sistemul sau de focus extraordinar si cu bateria care a rezolvat cele mai multe plangeri ale utilizatorilor legate de autonomie, a venit Sony A7R III (pe care inca il am in teste) cu ai sai minunati 42Mpx. Ei bine, pretul acestora doua a fost o piedica pentru o anumita gama de utilizatori care si-au dorit performante de top, dar la un pret mai accesibil.

Intra in scena Sony A7 III

Sony A7 III - specs

Inapoi la origini a zis Sony si au lansat a 3-a iteratie a primului mirrorless full-frame de pe piata. L-au dotat bine cu multe specificatii de la modelele de top si un sensor nou retro-iluminat si l-au lasat la apa la un pret sub 2500 de euro. Hai sa vedem cateva specificatii pe scurt.

Specificatii Sony A7 III

 • Senzor nou dezvoltat de 24.2MP Retro-Iluminat Exmor R CMOS
 • ISO nativ 100 – 51200 (extins ISO 50 – 204800 pt modul de fotografiere)
 • 15 stopuri Dynamic Range
 • Sistem AF 4D Focus cu 693 de puncte detectie de faza, ce acopera 93% din senzor
 • 425 de puncte de focus cu detectie de contrast
 • deja celebrul Eye-AF
 • Shooting continuu cu 10 cadre pe secunda, fie cu obturatorul mecanic, fie in modul electronic silentios (Silent Shutter) si toate acestea cu masurarea continua a focusului si a expunerii intre cadre
 • IBIS cu 5 grade de miscare ce ofera pana la 5 stopuri castig la expunerea din mana
 • Filmari 4K cu “full pixel readout” si fara “pixel binning” pe intreaga latime a senzorului full-frame
 • Cea mai mare autonomie a unui sistem mirrorless cu 710 cadre masurate CIPA per plin de baterie
 • Joystick, dual SD, USB 3.1 si USB-C
 • plus multe altele …

Iata ca aruncand un pic privirea pe specificatiile de mai sus, gasim o camera excelenta, care nu a fost gatuita cum fac alti producatori ca sa nu-si canibalizeze vanzarile camerelor de top. Impreuna cu gama de obiective la care deja se alatura si Sigma (in timp ce scriam acest articol, Sigma a anuntat disponibilitaea a 9 obiective pentru montura Sony E) si Tamron cu obiective native FE, plus posibilitatea de a adapta aproape orice tip de obiectiv existent pe piata, ne aflam in fata unui sistem “complet si corect definit” :).

Astept cu nerabdare camera pentru ceva teste hands-on si voi reveni cu detalii. Cu siguranta noul Sony A7 III este inca o data un “game changer“!

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.