Tinutul Neamtului – Romania Student Tour


Sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Neamt a organizat in perioada 13-16 si 19-22 mai 2011 , proiectul Romania Student Tour – program national de redescoperire si promovare a patrimonului cultural si natural al Romaniei.

Cum in prima tura nu am putut participa, afland prea tarziu, am spus prezent la invitatia prentru ce-a de-a doua iesire, mai ales ca printre punctele vizate era si muntele Ceahlau, un subiect pe care de foarte multa vreme mi-l propusesem sa il fotografiez. De mic imi placea Ceahlaul. Ciocolata aceea mica si amaruie. Mai tarziu am aflat de la bunica mea povestea Babei Dochia, am descoperit prin imagini de pe net frumusetile locului si astfel “dorinta-i gata” ­čÖé

Zis si facut. Andreea a ramas la Slobozia la bunici iar eu mi-am pregatit din timp rucsacul pentru weekendul lung ce urma. Am plecat spre Bicaz Chei impreuna cu Razvan (colegul meu de drum, camera si tura pana la final) pe drumul recomandat de catre organizatori: Bucuresti-Brasov-Miercurea Ciuc-Gheorgheni-Lacu Rosu-Bicaz Chei. Mai bine ziceam drumul Bucuresti-Brasov, ca restul numai drum nu se putea numi: o insiruire nenorocita de gropane in pseudo-asfalt, drum-in-lucru tot drumu dintre Miercurea Ciuc si Gheorgheni de se mergea cand pe-un sens cand pe altul si o lipsa generala de indicatoare prin orasele prin care treceam. Tipic pentru Romania. Si uite asa, cu 2-3 opriri pentru un sandwich sau o poza la apus, am facut un drum de 380 km in peste 7 ore si 30 minute.

Foto Alin Popescu

Foto Alin Popescu

Noroc cu peisajul frumos al tarii, ca altfel o luam razna si eu si Razvan. Dar dupa ce a apus soarele, am ramas numai noi si gropile, care daca nu se vedeau, cu siguranta se simteau, chiar si in masina lui pregatita cat de cat pentru astfel de drumuri: un frumos Seat Altea 4 Freetrack incaltat cu gume de mud/iarna (si veti vedea mai tarziu pe unde ne-a dus minunatia).

Intregul articol poate fi citit pe NoutatiFoto.ro (pagina sub care am reunit intreaga mea activitate de teste si review-uri aparatura foto). Va multumesc pentru intelegere!

Noutati foto

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

3 Comments

 1. Salut!
  Domnul meu, drumul mai simplu spre Cheile Bicazului si Lacul Rosu este urmatorul: Bucuresti – Brasov – Sighisoara – Sovada – Praid – Pasul Bucin – Gheorgheni – Lacul Rosu.

  Pana la Sovata e drum European pe 4 benzi si se merge de n-ai aer! Dupa aia e drum de 2 benzi dar e bun si reparat la timp.

  Post a Reply
 2. O lasam parcata langa un Logan proptit la deal sa nu alunece in hau Tu n-ai auzit de locurile alea unde masinile aluneca la deal? Daca se intampla la fel si acolo, de ce sa riste omul? ­čśŤ

  Oricum, fain turul, astept s-ajung si eu pe acolo (candva)

  Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tot ce-i de vazut #priNeamt (editia a III-a) | Allin Popescu - […] a Studentilor Bucuresti┬áin cadrul proiectului Romania Student Tour si mi-a placut (puteti citi aici povestea turei), asa ca am…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.