15 octombrie – ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor

Eternul Miracol Materna Alinare

Organizatia E.M.M.A. a celebrat vineri, 15 octombrie “Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor”, eveniment ce se desfasoara anual in Statele Unite, Canada Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o ora lumanarile sunt lasate sa arda si astfel, datorita diferentei de fus orar, se va crea un „val de lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.

In 2002, la initiativa unui grup de parinti, ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane „Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.” An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.

In Romania este primul an in care s-a organizat aceasta miscare, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Evenimentul s-a desfasurat simultan in 16 orase in care, la ora 19.00 s-au aprins sute de lumanari in memoria copilasilor deveniti ingerasi.

Multumim tuturor voluntarilor EMMA, precum si celor care au sprijinit neconditionat, aceasta actiune!

Echipa E.M.M.A.

Am trecut si eu ieri pe acolo, insa nu am rezistat foarte mult. Mi-au dat lacrimile si nu mai puteam sta. Prea multa suferinta, prea multe lacrimi inabusite, prea multe intrebari fara raspuns: “De ce ?!?!” Las imaginile sa strige durerea acelor parinti. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe micii ingerasi!

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.