Mai tragi pe film?

Din 5 noiembrie nu o sa mai faci lucrul asta!

Nu ca nu s-ar mai fabrica pelicula argentica, ci pentru ca Nikon scoate ceva nou (nume Nikon DF). O camera digitala pentru cei care inca se mai tineau cu dintii de film si de era lui FM2 sau FM3a.

Iata si ep. 5

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

6 Comments

  1. Mai gandeste-te putin cand zici ca nu o sa mai traga nimeni cu film din cauza ca apare DF! e un aparat digital ca oricare altul!

    Post a Reply
    • Desigur Ciprian. Era o metafora, cu referire la faptul ca e posibil ca noul model sa mai agate cativa dintre pasionatii de aparate mai old-school si care inca trageau pe film din acest motiv.

      Post a Reply
      • Pasionatii care trag pe film nu trag din cauza ca aparatele arata vintage, trag pe film din cauza ca digitalul dauneaza grav calitatii, trag pe film pentru emotia developarii, trag pe film pentru ca prefera sa traga 20 cadre bune din 36 (care btw tin o viata) in loc de 10 cadre bune din 200 pe un digital atat de boring care pune filtre si efecte in camera ca sa imite filmul si mai nou incearca sa imite lookul aparatelor pe film. Digitalul e o unealta comoda dar totusi cred ca aparatele pe film vor disparea atunci cand ultima companie care produce pelicula va da faliment . In concluzie totul mi se pare un fake care culmea costa mult mai mult decat originalul.

        Post a Reply
        • Acum ce sa zic, poate ca ai dreptate intru’ totul, doar ca eu nu vad lucrurile chiar asa. Si nu sunt nascut cu digitalul in mana, ba din contra, sunt crescut prin laboratorul foto al lui tata, printre solutii si lumini rosii, cu magia developarii intamplandu-se sub ochii mei. Insa, da-mi voie sa visez ca aparatul asta nou este ceea ce imi imaginez eu ca este :). Sa fim sinceri, comercial vorbind, ca bussiness, cam greu sa rezisti astazi fara digital.

          Post a Reply
  2. Ai dreptate referitor la partea comerciala, dar pentru partea de suflet inca mi se umple inima de bucurie ca pot sa bag un film intr-un aparat vechi, totul manual, pielea miroase intr-un fel specific, viewfinderul de multe ori prafuit si zgomotul pe care il scoate can declansezi este unic, nu pot compara senzatia aia cu nici un aparat digital.Cred ca cei care trag pe film nu ar vrea sa piarda aceste lucruri care nu vor fi reproduse niciodata de digital.

    Post a Reply
    • Cand am citit ce-ai scris de miros, cumva in creier mi s-a format senzatia aceea de miros, si l-am simtit 🙂 Stiu ce zici!

      Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nikon Dƒ - Allin Popescu | Allin Popescu - […] cateva zile bune Nikon ne tachineaza cu niste clipuri foarte frumoase, ce vorbesc despre esenta fotografiei, despre intoarcerea la…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.