Cupa Davis Junior la Slobozia


Ieri am aflat total intamplator ca la Slobozia are loc un turneu International de tenis. Sunandu-l pe profesorul de tenis al fetitei mele, acesta ne-a amanat cu antrenamentul din motivul anterior mentionat.

Da sigur, am zis eu in mintea mea. Probabil vine un jucator bulgar sa joace si el pe aici, si gata, turneu International.

Asa ca azi de dimineata m-am dus cu Andreea sa ne uitam la “turneul International“. Cand am ajuns la terenurile de tenis ale Tenis Con Slobozia, era sa scap aparatul din mana – Cupa Davis Junior

Cupa Davis Junior Slobozia 2015

Cupa Davis Junior 2015

Competitia este una din cele 4 care se desfasoara simultan in zone diferite din Europa, iar primele doua echipe se vor califica in etapa finala a competitiei la care vor participa cei mai buni juniori din 8 tari.

La Slobozia, are loc pentru a doua oara o astfel de etapa, prima desfasurandu-se anul trecut.

Din pacate nu am auzit nimic in presa locala despre acest eveniment, si se pare ca nu numai eu, pentru ca publicul a fost mai mult lipsa. Este incredibil cum un astfel de eveniment, care ar trebui sa umple tribunele cu public, trece pe langa un oras adormit de canicula Baraganului precum Voda prin loboda 🙁

Eu mă mir pentru ce au platit sponsorii acest eveniment, doar asa sa se dea mari ca au aparut in cadrul unei cupe Davis?! Oare nu era interesul tuturor sa promoveze cat mai mult acest eveniment intr-un oras unde aproape nu se intampla nimic niciodata?

Lasand asta la o parte, va relatez cateva informatii obtinute de la fata locului.

Evenimentul se desfasoara in perioada 29-31 iulie 2015, asa ca mai aveti la dispozitie doua zile sa admirati cativa tineri spectaculosi jucand un tenis frumos, pe zgura. Categoria de varsta este 15-16 ani, dar majoritatea au deja varsta de 16 ani implinita.

Organizat sub patronajul ITF (International Tennis Federation), turneul de la Slobozia gazduieste jucatori din 8 tari:

  1. Romania
  2. Germania
  3. Elvetia
  4. Marea Britanie
  5. Estonia
  6. Bosnia & Hertegovina
  7. Slovacia
  8. Belarus

La finalul zilei de astazi, echipa Romaniei a batut cu 3-0 echipa Bosniei Hertegovina: 2 meciuri single si unul la dublu castigate de baietii nostri – Vlad Andrei Dancu (single si dublu), Vicentiu Andrei Niculescu (single) si Vidan (dublu).

Va las mai jos cu cateva imagini de astazi si va invit daca sunteti din Slobozia, sau aveti drum, sa mergeti si maine si poimaine pentru a vedea tenisul tinerelor sperante.

Hai Romania!

Sa ne auzim cu bine si cu alte ocazii!


Fotografiile din acest articol au fost realizate cu Sony A7S (citește review) și obiectivele Sony Zeiss 16-35 F4 si Sony Sonnar T* FE 55mm 1.8. Filmul Slow Motion este realizat cu noul Sony RX100 IV (review in curand).

Foloseste codul r354fxntc in comenzile tale de la F64 pentru a beneficia de dublu de puncte pentru achizitii ulterioare 😉

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.