Parkour la Slobozia. Si in ce fel!


Ceva ce nu v-ați aștepta să vedeți în Slobozia: Parkour.

Niște baieți pasionați, pe numele lor Aurelian și Alin (aka Paki), ne-au arătat câteva mișcări și sărituri din sportul urban Parkour, iar noi (aeriALL.ro), și mai pasionați, am montat clipul de mai jos.

În weekend (9-10 aprilie 2016) se desfășoară un eveniment organizat de ei – Parkour Family Jam Slobozia 2016, așa că dacă sunteți în oraș nu-l ratați. Ora 12:00, orășelul copiilor!

Ce este Parkour?

Parkour (prescurtat PK) este o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp.

Practicanții acestei discipline se numesc traceur-i la masculin si traceuse-re la feminin. Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

(sursa Wikipedia)

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.