Proiectul Colectia Costica Acsinte


Colectia Costica Acsinte

Zilele acestea incapatanarea lui frate-miu cu proiectul Colectia Costica Acsinte a inceput sa dea roade. Si nu mă refer la sustinere materiala neaparat, ci sustinere morala si recunoastere a eforturilor sale.

Pe scurt

Pe 3 nov 2012 a scanat de proba prima placuta. Apoi, pana prin martie s-a luptat cu birocratia si incercarile de a obtine fonduri necesare pentru demararea proiectului. L-am ajutat cum am putut, am postat atunci pe Noutati Foto un articol cu tot ce am considerat noi necesar sa spunem despre proiect si ce se vrea acesta sa fie.

Cateva like-uri pe Facebook, cateva incurajari si cam atat. Nimic concret. Mario nu s-a lasat si desi nu-l dadeau banii afara din casa, a cumparat singur scanerul atat de necesar salvarii placutelor si s-a apucat de treaba. Si tot scaneaza zi de zi de atunci, intr-o camera pusa la dispozitie de Muzeul Judetean Ialomita placuta cu placuta cu o rabdare si perseverenta demna de toata aprecierea.

Revenind

Zilele trecute a atins un mare milestone: 1.000 de placute scanate din cele peste 5.000. Intre timp, colectia a fost acceptata in cadrul proiectului Flickr Commons

The key goal of The Commons is to share hidden treasures from the world’s public photography archives.

De aici si pana la pasul urmator, cand a fost contactat de cei de la Time (Lightbox, divizia foto) pentru un interviu nu a mai fost mult. L-au publicat si de aici a inceput nebunia despre care spuneam la inceput.

Desi niciodata nu e prea tarziu ca lumea sa afle de acest proiect, cu tristete trebuie sa afirm urmatoarele: a fost nevoie de nume mari de afara sa publice bunele lui intentii cu acest proiect, pentru ca presa locala sa devina interesata. Pana atunci, era neica nimeni. Acum toti se inghesuie sa scrie despre “romanul care ne salveaza pagini de istorie”.

Pagina de pe site dedicata celor ce sustin proiectul incepe sa se umple si asta e un semn bun. Interes exista, trebuie doar sa te traga cineva de urechi 🙂

2

Vazand partea plina a paharului, e de bine. Poate reuseste sa adune ceva fonduri suplimentare, pentru ca mai sunt multe de facut, nu numai de scanat placutele. Acestea trebuie conservate, chiar daca vor fi digitizate. Si e costisitor tare.

Pe site e un buton Donate. Sa vedem cati dintre binevoitori îl vor “vedea”

La final

Nu spun decat atat: Bravo Bro si spor la treaba in continuare!

Link-uri utile


Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.