Sa fi fost un an Sony?

Pentru mine, cel putin din punctul de vedere al aparatelor testate, a cam fost un an Sony!

Acum, la final de an, producatorul trage linie si porneste o intreaga CAMPANIE DE REDUCERI, si, daca mă uit atent printre articolele promovate de F64 ca articole “de citit”, in afara de unul, cel legat de camera video 4K, toate sunt scrise de mine :).

Am testat aproape intreaga gama lansata in acest an de producatorul nipon. Si nu a fost vorba doar de modele tip upgrade al altor modele mai vechi, ci de inovatii adevarate in domeniu:

Sony RX1

Primul compact cu senzor full-frame pe care l-am testat la Veliko Tarnovo in Bulgaria.

Sony a reusit ceea ce putini visau, un full-frame “la purtator”, o camera extrem de compacta si in acelasi timp extrem de performanta. Putem vedea in sfarsit un bokeh placut, performante demne de cele mai scumpe DSLR-uri la sensibilitati ISO mari si foarte mari, o rezolutie excelenta de la un capat la altul al imaginii incepand chiar de la cele mai deschise diafragme, o ergonomie excelenta si usurinta in utilizare datorata butoanelor programabile, si, toate acestea, intr-un aparat compact, ce nu depaseste 0.5 kg.

Sunt sigur ca daca Bresson ar mai fi trait, s-ar fi plimbat astazi fericit pe stradutele lui cu un Sony RX1 de gat!

Citeste reviewVezi oferta actuala RX1

Oferta curenta, pe langa reducerea de pret, aparatul vine cadou cu action-cam-ul Sony HDR-AS30, pe fratiorul lui mai mic AS15 l-a testat Cosmin Dumitrache si am scris despre ea aici.

Sony QX100

Piata de aparate compacte, spun toate studiile, e cam pe duca. Nu va mai trece mult timp, si probabil vom uita complet ca au existat pe piata “sapunierele”, cele care au facut viata usoara multor persoane datorita dimensiunilor reduse si portabilitatii lor excelente.

De vina sunt telefoanele mobile, devenite din ce in ce mai “smart”.

Ce te faci totusi cand esti producator de aparate foto si vezi ca ti se cam “taie craca” intr-un domeniu? Fie te resemnezi si inchizi pravalia, fie te reprofilezi si faci telefoane smart, fie mergi pe ruta cea mai dificila si te apuci sa inovezi si vii cu idei originale.
Sony fix ultima cale a ales-o creind noul Sony QX100 ce nu poate fi numit altfel decat obiectiv inteligent (la fel ca si fratiorul sau mai mic QX10).

Citeste ReviewDiscount plus card cadou

Sony A7

Sony a zguduit din nou piata foto cu ale sale Sony A7 si A7R, cele doua mirrorless-uri full frame, unul de 24 si celalalt de 36 Mpx. Am avut norocul sa am pe maini pentru o saptamana intreaga si 2 weekenduri complete un model pre-release Sony A7.

Sony a dat lovitura si de data asta, suflandu-le din ce in ce mai des in ceafa altor producatori consacrati de aparatura foto. Sa nu dam nume :)

Citeste reviewVezi oferta curenta

Sony RX10

Sony RX10 este un aparat cum altul nu e, un compact de tip bridge (gama denumita si “dSLR like”) cu obiectiv echivalent 24-200 mm cu 2.8 pe toata plaja. Cand am citit specificatiile am zis ca e ceva in neregula in comunicatul de presa. Dar nu a fost asa, si e “pe bune”, obiectivul Carl Zeiss Vario-Sonnar ofera o diafragma maxim deschisa de 2.8 pe intreaga plaja focala. Combinat cu un senzor de multe ori mai mare decat orice alt senzor din aparatele compacte obisnuite, cu un body ce se aseaza perfect in mana si cu un aspect de il poti confunda lejer cu un dSLR, Sony RX10 se anunta o reteta de succes.

Citeste reviewDiscount plus card cadou

Ce am mai testat?

Pe langa inovatiile de mai sus, cu adevarat revolutionare, de la Sony am testat si modele ce au marit gama de aparate foto, fiecare avand plusurile si avantajele lor, dedicate diferitelor categorii de utilizatori.

Sony NEX-3N

Citeste review Vezi Oferta

Sony A3000

Citeste reviewPret redus si combina cadou

Sony A58

Cu Sony A58 am fost la Stana lui Nea Folea si am filmat clipul de mai jos. Daca va place

Citeste reviewVezi Oferta

Au mai fost si A57, si HX300 si o multime de obiective venite impreuna cu aparatele testate. Incet incet balanta mi se inclina spre un Sony A7 si nu cred ca mai e mult pana voi face acest pas, mai ales ca obiective vor aparea din ce in ce mai multe.

In concluzie

Sony a avut in 2013 un an plin si a inovat mai mult decat orice alt producator in domeniu. Cel putin eu asa am vazut lucrurile si abia astept sa vedem ce ne rezerva “astrele” in 2014. Am primit cateva hinturi ca nu vom fi dezamagiti ni ci la anul.

Pana atunci, va doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi, e posibil ca aceasta sa fie ultima postare pe 2013 :).

La multi ani!

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Review SONY a7II : imposibilul posibil - F64 Blog - […] tras linie și am declarat, în topul personal, că a fost un an SONY. Că tot se apropie finalul…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.