Biz-y day la Social Media Summit Bucuresti 2015


Uite ca am fost si eu pentru prima oara la un astfel de eveniment despre social media, eveniment ajuns la a 4-a editie si organizat de Revista Biz. A fost cu adevarat o revelatie, cel putin pentru mine, ca blogger in bransa de prin 2009.

Pana acum, eu am facut totul dupa “ureche” asa cum se spune in popor. Am avut si momente de varf cu blogul, dar si perioade “moarte”, ne-intelegand ce se intampla.

Atunci cand dupa o zi intreaga de prezentari ale unor speak-eri care mai de care mai cunoscuti, te doare fundul de la atata stat pe scaun e de bine! E de bine pentru ca pur si simplu nu m-am putut dezlipi de acolo si nu mi-am luat ochii de la ei. Am zis sa fiu baiat constiincios si sa notez tot, dar mi-am dat seama repede ca pierd esentialul si nu mai pot fi atent.

Alin Popescu - SMS 2015

foto Dragos Asaftei

Asa ca m-am rezumat doar la a face cateva fotografii, mai ales ca am avut niste locuri premium, chiar in fata (multumiri Anca Duma), si a baga la cap cat mai mult. Nu are sens sa fac un rezumat al fiecarei prezentari pentru ca pe multe dintre ele le gasiti in dreptul fiecarui speaker aici)

Chiar daca sunt lucruri pe care le stiam, sau macar le intuiam, cum ar fi tona de gunoi de pe Facebook si putinul continut de calitate, sau faptul ca multe Like-uri artificiale nu inseamna nimic comparativ cu mai putine, dar organice, cu siguranta am aflat si lucruri noi.

Si cel mai important, aici tin sa-i multumesc lui Chinezu (Cristian China Birta), am aflat ca degeaba esti blogger bun, degeaba produci continut de calitate, daca nu ridici si mana. E ca la scoala, nu ridici mana, nu te asculta nimeni. Mă refer aici la agentiile care lucreaza cu bloggeri, pe diferite evenimente ale clientilor mari.

IMG_0996

I-am ascultat sfatul (ca nu degeaba a iesit pentru al doilea an la rand pe primul loc in topul bloggerilor cu care angentiile prefera sa lucreze) si imediat dupa eveniment am trimis cateva mailuri in care m-am prezentat si am spus ce fac. Nu vreti sa stiti ce feedback bun am primit, si cat de repede. De acum sa inceapa colaborarile zic 🙂

Pe Manafu îl tot stiam de la diferite aparatii in on-line si îl urmaream cu interes, dar niciodata nu l-am ascultat live. Cred ca a fost omul care a spus foarte mult in cuvinte foarte putine, idei bine sintetizate si o prezentare superba.

Am aflat pentru prima oara termenul de Dark Social, mai precis acele retele de socializare private, in care continutul se distribuie intre grupuri restranse de prieteni: Whatsapp, Tinder, AirDrop etc.

Dark Social takes place when people copy-and-paste content or links from a website into a private message and selectively share it with their connections

Alexis C. Madrigal, Tech Editor, Atlantic.com – 2012

Whatsapp a avut cea mai mare crestere in ultimul timp si este unealta preferata de share intre colegii de proiect, de servici etc. Ba chiar echipa de campanie a lui Iohanis (pe partea de Social Media) sharuiau si comunicau in timp real intr-un grup privat de Whatsapp, ne-a spus chiar unul dintre oamenii care au stat in spatele campaniei Vlad Ioan Tausance.

Tot legat de Whatsapp am aflat ca exista si un buton de Share on Whatsapp, asa ca in curand o sa îl gasiti si la mine in blog 🙂 Arata cam asa (îl vedeti doar de pe mobil sau daca folositi Whatsapp desktop) si chiar îl puteti folosi sa dati share acestui articol catre prieteni din partea Dark 🙂

[whatsapp title=”Check this out!”]

Ar mai fi multe de spus, dar inchei doar asa: daca aveti cea mai mica tangenta cu Social Media (si nu mă refer aici doar la stat pe Facebook) si vreti sa va dezvoltati, e musai sa aflati cum de la oameni care au reusit intr-un fel sau altul!

Va las la final cu cateva imagini de la eveniment

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.