Seminar de Timelapse


Despre seminarul de Timelapse

Ieri am sustinut un nou seminar de Timelapse la invitatia F64 si Nikon, care s-a bucurat de o audienta foarte mare.

Peste 45 de persoane interesate de a invata cum se face un Timelapse au luat cu asalt sala de cursuri de la F64, scaunele dovedindu-se insuficiente.

DSC_7004

Am avut ceva trac vazand atatia ochi atintiti asupra mea si la fel si calculatorul care s-a pus in cap in toate modurile posibile, sa-mi creeze probleme, dar nimic nu ne-a putut opri.

M-am bucurat de un public extrem de interesat si interesant. A fost mai mult o discutie libera cu multe exemple si situatii de care ne putem lovi in procesul de realizare a unui timelapse, si vazand rezultatele obtinute de participanti in putinul timp avut la dispozitie pentru realizarea catorva timelapse-uri in magazin si imprejurimi, sunt convins ca destul de multi chiar au plecat cu “ceva” dupa acest curs, imi place sa-i spun non-formal.

Ce-am invatat?

Clipul de mai jos este realizat din timelapse-urile realizate de participanti si ne-am distrat copios la final urmarind o versiune a lui facuta in graba. I-am dat o ultima “tusa” acasa si vi-l prezint in varianta finala:

Pentru ca am fost rugat, pun la dispozitie slide-urile mini-prezentarii avute. Nu sunt multe informatii, pentru ca acestea au fost transmise prin “viu grai” ­čÖé si prin exemplele aratate. Prezentarea este mai mult un “fir” al subiectelor abordate.

Descarca prezentare

De asemenea, am facut si o captura de ecran pentru a arata cum se combina secventa de imagini intr-un clip in Photoshop

Va urma si un clip realizat de Vlad de la F64, un fel de Making-Of plus ghid practic al seminarului. Tineti aproape ­čÖé

Daca nu am “interval” ce fac?

Va spuneam ca din pacate nu e ceva obisnuit ca aparatele sa aiba functie de fotografiere la interval (necesara pentru realizarea de Timelapse). Exceptia vine de la Nikon, care in foarte multe modele are inclusa aceasta functie. Dar ce te faci cand aparatul tau nu are asa ceva?

E simplu, ai nevoie de o telecomanda ce vine cu functie interval (intervalometru). Variante sunt multe, si le gasiti la F64 (vezi sectiune dedicata)

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

2 Comments

 1. Multumim Alin, chiar acum imi refaceam si eu timelapse-ul. Pentru windows ce program de prelucrare video recomanzi (ceva simplu, gen iMovie).

  Multumesc,
  Marius

  Post a Reply
  • Poate Movie Maker-ul, dar nu stiu exact.. nu prea mai fol windows-ul de multi ani ­čÖé

   Post a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.