Test hands on cu A7R II, RX100 IV si RX10 II

Zilele trecute va anuntam tot aici pe blog despre festinul 4k de la Sony. Nu au trecut multe ore de la postarea acelui articol cand am primit vestea cea mare de la Sony Romania prin intermediul agentiei lor de PR, SmartPoint:

Vrei sa mergi la Londra la lansarea europeana si pentru un hands on?

Nu a contat ca in ziua aia reveneam din concediu dupa 18 zile de hai-hureala :). Am zis da cu gura pana la urechi, am dus fetele acasa, am facut rapid un bagaj mic de mana si am plecat cu noaptea in cap la Londra, urmand sa mă intorc in aceeasi zi.

Hands On Sony A7R II

 

Cum sunt noile aparate?

Inainte de orice, stiam clar ce inseamna sa mergi la o lansare de aparate cu mult inainte de punerea lor pe piata:

aparatele sunt modele pre-release, in faza beta (sau alfa uneori), asa ca nu ai voie sub nici o forma sa pui cardul tau in aparat si sa pleci cu imagini demonstrative

Stiind chiar si acest lucru, am zis ca nu merita sa ratez ocazia sa tin in mana un aparat ce ar putea insemnea pentru gama Full Frame cam ce a insemnat Sony A6000-ul pentru gama DX.

Hands On Sony A7R II

Conferinta de presa nu a durat mult, ne-au fost prezentate specificatiile pe scurt, dar mai ales inovatiile din fiecare model, apoi am avut mai mult de 3 ore la dispozitie sa ne “batem” pe modelele aduse pentru teste si sa ne lafaim in gama larga de obiective puse la dispozitie.

Chiar suna ciudat, dar si eu am ramas surprins cate obiective Sony sunt pe piata la ora actuala, atat din gama A mount cat si FE mount.

Test A7R II

Ca sa nu mai tin suspansul la un nivel ridicat, incep direct cu aparatul atat de asteptat de toata lumea: Sony A7R II (citeste aici primele impresii dupa testul propriuzis).

Nu este un review propriu-zis ci doar cateva impresii la cald.

Dragilor, atat va spun – aparatul asta o sa anuleze multe pre-comenzi pentru modelul de la concurenta, cel de 50Mpx 🙂 O sa faca asta pentru ca vine cu niste dotari la care utilizatorii de aparate negre cu obiective albe doar viseaza.

Eu personal am avut un fel de checklist, de asteptari de la noul model si din toata lista doar o singura bifa nu am putut pune.

Am avut norocul sa pun o singura intrebare omului potrivit, Mr. Suda Kairo reprezentant Sony Marketing Division, ca apoi, vazand ca imi raspunde la orice intrebare, sa îl bombardez cu seria mea de intrebari 🙂

Mr. Suda Kairo Sony Marketing Division

Chiar daca apartinea departamentului de Marketing (am avazut abia la urma cand mi-a dat cartea sa de vizita), omul asta stia atatea chestii tehnice cum rar am intalnit la un om de marketing.

Am vorbit cu pasiune despre Sony si inovatiile lor in domeniul foto-video si mai ales pe piata mirrorless. De fiecare data cand spuneam ceva de bine de Sony, el facea o plecaciune si imi multumea, de parca ii faceam lui personal un compliment. Se vede ca isi iubea meseria sau mai mult, firma unde lucra. Jos palaria Mr. Suda!

Revenind la aparatul vedeta al zilei, am numai vesti bune:

  • aparatul poate fi folosit si atunci cand se incarca prin USB! Cred ca e stirea cea mai asteptata de utilizatorii de mirrorless Sony si sper din tot sufletul sa “rezolve” asta si prin update-uri de Firmware pentru modelele deja existente pe piata (A7, A7 II, A7S, A6000)
  • maleficul buton de record video inca e prezent in aceeasi pozitie ciudata ca pe modelele anterioare, dar vestea cea mare este ca poti programa acum orice buton customizabil de pe aparat de porneasca filmarea. Hureyyyyy zisera videografii 🙂 (PS: sper iar la faza cu Firmware update si pentru modelele deja existente).
    Aici m-a ajutat Calin Stan de la ClubulFoto sa facem un mic demo, disponibil mai jos:

  • m-am tot enervat pana acum ca nu aveam disponibile anumite functii ale aparatului la care umblu des pe buton-ul Fn. Toate sunt acum disponibile, mai putin APS-C on-auto-off care nu poate fi accesata decat din meniu. Este o functie utila videografilor, deoarece au nevoie des sa schimbe din full in crop mode, avand astfel disponibile doua focale dintr-un foc, pe acelasi obiectiv 🙂
  • am descoperit cu placere functii noi (care e ce drept dau un pic meniul cu care suntem deja obisnuiti peste cap, fiind intercalate in pozitii intermediare) dar care sunt atat de utile: ISO Auto Minimum Shutter Speed, sau un nou mod de Focus Area, in care punctul Flexible Spot se ajuta si de alte puncte vecine in obtinerea clarului.
  • de asemenea, functia de braketing castiga mai mult de 3 declansari, avem acum 5 sau 9
  • viewfinder-ul electronic este unul nou cu putere de marire 0.78x, astfel ca depaseste cel mai mare viewfinder electronic de pe piata la ora actuala, cel din Fuji XT-1
  • la fel ca la a7 II am observat ca am scapat de fatidicul 1/60 in Aperture Priority si aparatul tine cont de focala obiectivului montat, asa ca alege un timp de 1/focala ca fiind prioritar
  • sistemul de focalizare cu 399 de puncte detectie de faza este demential. Daca pana acum la utilizarea obiectivelor Sony A mount era recomandata folosirea adaptorului mai scump LA-EA4, acum este mult mai precis si rapid de folosit adaptorul mai ieftin, fara oglinda si sistem de focalizare intern, LA-E3 pentru ca aparatul foloseste sistemul intern de focus, plus stabilizarea IBIS pe 5 axe.
  • aparatul cu obiectivele Canon si adaptorul de ultima generatie Metabones, focalizeaza extrem de rapid acum. Nu am testat personal ca nu aveam asa ceva la mine, dar am stat pe langa oameni care numai pentru chestia asta venisera la prezentare si se declarau extrem de incantati de cum functionau impreuna. Chiar si cei de la Sony spuneau fara sa pronunte numele Canon, cat de bine focalizeaza acum aparatul cu obiectivele non-marca 🙂
  • noul mecanism anti-vibratii al shutter-ului complet nou este iar o functie de aplaudat in noul A7R II, precum si, de ce sa nu recunoastem, noul senzor de 42 mpx (nu cifra mă incanta) cu iluminare din spate (BSI CMOS – asta mă incanta) 🙂
  • selectorul de moduri este acum blocabil asa ca se evita miscarea lui accidentala in geanta sau in utilizare (nice touch).
  • si nu in ultimul rand: 4K intern, direct pe card. Asta nu inseamna ca brusc si-au traiat craca pentru A7S, pentru ca sunt cateva limitari de ordin tehnic la A7R II fata de A7S, cel din urma oferind mai multe bunatati pentru videografi (inclusiv performante ISO in lumina slaba mai bune inca la A7S  – confirmat de un reprezentant Sony la fata locului).

A7RII compared to A7s 4k

Nu stiu ce ar mai fi de spus despre noua camera asa la cald, poate doar ca pare cea mai mare din seria 7, atat la dimensiuni cat si la greutate. Mie personal mi-a placut foarte mult cum se tine in mana, si design-ul imbunatatit al lui A7II (despre care am scris aici) se regaseste si la noul A7R II (vezi disponibilitate si pret in Romania).

Sa mă si plang un pic, aceeasi baterie mica de doar 1050 mah se regaseste si in A7R II, dar tinand cont ca poate fi incarcat in timpul utilizarii, sunt sigur ca adeptii expunerilor lungi sau ai timelapse-urilor vor gasii solutii minunate pentru a prelungi timpul de lucru (ex. un power backup de telefoane de 11-20.000 de mah care sa alimenteze camera in timpul lucrului).

Ce sa mai: abia astept sa ajunga la mine pentru teste mai amanuntite. Vreau sa vad calitatea imaginii (apopos de asta, toate obiectivele FE actuale pot rezolva perfect rezolutia necesara celor 42 mpx) si performantele in lumina scazuta.

La final va zic atat: sta foarte bine la ISO. Mă uit chiar acum la imagini Hi-Res facute cu noul A7R II.

Sample A7R II ISO 12.800Chiar daca nu am avut voie sa folosim cardurile personale ca sa luam imagini acasa, romanul e inventiv si se descurca in orice situatie, nu?!

Nu ne-a interzis nimeni in mod expres sa folosim WiFi-ul din camera, asa ca dupa ce am tras cateva cadre la ISO-uri diferite, mi le-am trimis pe telefon in format original, prin aplicatia PlayMemories (afla aici mai multe despre instalarea aplicatiilor din Romania).
Din respect insa pentru Sony nu le voi oferi aici pana ce nu voi primi un aparat dedicat pentru teste (l-am primit, testul este aici).

Dar celelalte modele?

Imi vine greu si acum, si mi-a fost si la fata locului in Londra greu sa mă uit prea atent la noile modele lansate in gama Cybershot, mai precis RX100 aflat la a 4-a iteratie sau RX10-le ajuns la al doilea model in serie.

Recunosc ca nu am putut sa mă dezlipesc (atat cat l-am avut la dispozitie) de A7R II, dar asta nu inseamna ca nu am luat putin la mana si fratiorii mai mici :).

DSC04260

 

Culmea este ca Mr. Suda Kairo mi-a demonstrat faza cu butonul de start video recording fix pe RX100 IV (citeste review, deja l-am testat), pentru ca mi-a zis el, meniul este acelasi.

Am vrut sa îl contrazic pana cand mi-a aratat ca poti defini si pe acesta sa pornesti filmarea cu orice alt buton customizabil.

Si nu orice fel de filmare, ci una in 4K cu codecul XAVC S. Da, cititi bine! Gama compactelor a fost ridicata la un alt nivel cu aceste doua noi modele 🙂

DSC04276

Sa nu mai spun de high-speed video, cu filmari de pana la 1000 fps sau cu declansari foto de 1/32.000 s cu Shutter Anti Distorsion (read-out foarte rapid).

DSC04277

Este greu de sintetizat aici toate bunatatile lansate pe piata de producatorul Sony cu aceste 3 modele noi, dar e simplu de spus asta

Abia astept sa le testez amanuntit!

Daca am omis aici lucruri, nu ezitati sa mă intrebati in sectiunea de comentarii. Va voi raspunde daca am informatia, daca nu, o voi pasa mai departe catre Mr. Suda Kairo care la final a tinut mortis sa-mi faca o poza, pentru ca stia de review-ul meu pentru Sony A6000 si i s-a parut foarte cool ca ne-am intalnit cu aceasta ocazie.

Sper sa urmeze si altele! 🙂


Fotografiile din acest articol au fost realizate cu Sony A7S (citește review) și obiectivul Sony Zeiss 16-35 F4.

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

5 Comments

  1. Salutare,

    1. De la A7r pana la A7rII nu s-a adus nici o inovatie in ceea ce priveste EVF-ul, adica o inovatie pozitiva, nu nr de pixeli sau contrast mai bun in viewfinder. Cert e ca am un A7 ptr moment de ceva timp. Ce imi displace la toata seria e viewfinderul ca prim aspect. Pur si simplu OVF-urile vor fi pe gustul meu intotdeauna. Sony putea pune un OVF in A7rII dar nu a facut-o.

    2. Customizarea butoanelor pentru cateva functii cheie din meniu cum ar fi modul APS_C off/on

    3. Customizarea unui buton pentru functia View Monitor / EVF

    Sunt lucruri care trebuiau incluse la orice model din seria A7. Si cand stai sa te gandesti ca e o chestie banala din soft si putea fi implementata in orice update de firmware desi pe forumul oficial sunt atatea requesturi. (Se vede ca Sony nu e FUJI si nu asculta de parerile utilizatorilor).

    4. Bateria care oricat te-ai chinui se duce imediat, in orice mod ai seta camera sa nu “respire” prea mult, acelasi nivel de drop are. Nu mai zic la expunerile lungi sau la temperaturi mai scazute.

    5. Indiferent de model A7 … A7rII, fara optica performanta degeaba ai aparatele. Prin optica performanta inteleg: obiective Canon bune cu un adaptor potrivit (Fotodiox PRO Canon EF – NEX la 100 USD de ex, uitati de Metabones la 3000-4000 ron, sunt niste “parjoale”). Pe un A7RII si Commlite-ul de ex se descurca foarte bine.

    Vreau sa mai adaug un pct de observatie: De cand Sony a lansat 24-70 F4 Zeiss desi obiectivul lasa de dorit la calitate pe aparatele cu mai mult de 12mpx, nici pana azi nu a anuntat un nou model care sa repare imaginea Zeiss.

    Cel mai bun combo de obiective la ora actuala il consider urmatorul:

    A. Sony Z 16-35 F4 + Sony Z 55 1.8 + Sony 70-200 F4 OSS G

    Pe varianta Canon cu unul din cele 2 adaptoare mentionate mai sus pe un A7Rii

    B. Canon 28 is usm F/2.8 + Canon 40 STM 2.8 (STM-urile focalizarea mai repede decat alte obiective Canon) + Canon 85 1.8 USM si eventual tele-ul 70-200 F4 L IS.

    Primul kit il recomand de folosit pe orice A7 sau A7r sau in ultima instanta A7Rii dar prioritare sunt primele 2, iar al doilea kit desi merge pe orice A7, il recomand doar pe A7Rii unde focalizeaza cu unul din acele adaptoare foarte rapid, in rest merg lent dar merg.

    Mai sunt multe minusuri de spus dar ma opresc aici. Mentionez ca in conditii de bright aparatul nu se poate folosi in live view sau EVF, cel putin in modul EVF tb sa te chinui si imediat te dor ochii de la transmite viewfinderul – indiferent cat ai scade nivelul de brightness din el. Plus ca e un power consumer.

    In final vreau sa mai adaug si:

    – oricat te-ai chinui de ex cu Sony Zeiss 55 1.8 la Iso tehnic 50 sau nativ 100, pe un cadru normal facut de cineva care stie sa expuna sau sa compuna (nefiind cu soarele in aparat), nici A7rII nu va bate vreun aparat de la Sigma Merrill la ISO 100. Pur si simplu sunt departe de acea calitate pe care senzorii din ograda vecinului o pot da….

    – Sony Romania prin unii reprezentanti ai sai care le vand produsele de ex F64 ar tb sa ajusteze pretul de la A7riI care inca ptr piata din Ro figureaza la “in curand”. Nu poti sa pui un pret de 15.698 RON cand orice om cu cap si l-ar aduce din Ungaria sau Germania unde ar da 13.142 Ron…..

    La noi e greu, toti vor sa castige cu produsele hot, oricum piata sony din Romania pe linia A7 e slab promovata si utilizatorii reali care folosesc “on the field” aparate de acest gen ii numeri pe degete. Mai nou videografii care fac evenimente de nunti au invatat ce inseamna un A7s ….

    Post a Reply
    • Multumesc pentru comentariu. Pe scurt ti-as raspunde asa: OVF nu prea mai ai cum sa pui din moment ce s-a renuntat la oglinda, toata ideea mirrorless-urilor. Ai putea avea un “geam” eventual ca la un rangefinder, dar ce te faci cand tot schimbi obiectivele? Cu vei vedea cadrul la focala potrivita? Nici mie nu-mi placeau EVF-urile, dar odata cu lansarea seriei A7, mi s-au parut atat de bune, incat acum sunt “dependent” de ele 🙂

      De acord cu 2 si 3. Si eu simt lipsa unor astfel de shortcut-uri si am vb la Londra cu un representant Sony care mi-a spus ca ei transmit feedback-urile mai departe. Si te contrazic: Sony chiar asculta de utilizatori. Butonul REC l-au hulit o multime de oameni… acum e customizabil pe orice alt buton 😉 plus multe altele.

      Nu stiu cum folosesti aparatul, dar pe mine bateria la A7s ma duce extrem de mult, mult peste specificatiile CIPA. Cred ca voi scrie un articol la un moment dat legat de asta 🙂

      Nu ma pot pronunta legat de obiective Canon pt ca nu am si nu folosesc, dar nu as renunta niciodata la Zeiss-urile deja existente pentru un echivalent de la orice alt producator care mai vine si cu adaptor si limitarile de rigoare.

      Legat de Sigma, desi afirmatia ta este una pur speculativa, sa nu uitam cat astepti dupa ce faci o poza cu un aparat Sigma… s-a dus ca gandul pana si un melc.
      Legat de disponibilitate – e in stock, limitat ce-i drept dar este – http://www.f64.ro/f398219/sony-alpha-a7r-ii-body.html

      Post a Reply
      • 1. “Sony chiar asculta de utilizatori. Butonul REC l-au hulit o multime de oameni… acum e customizabil pe orice alt buton” pentru asta trebuie sa cumperi A7rII nu? 🙂

        Din moment ce nu merge pe A7 A7II mi se pare degeaba sa il implementezi la un aparat fff scump.

        2. “Legat de Sigma, desi afirmatia ta este una pur speculativa, sa nu uitam cat astepti dupa ce faci o poza cu un aparat Sigma… s-a dus ca gandul pana si un melc.”

        Hai sa te contrazic. Sunt singurul din Romania, poate acum nu mai sunt sau cine stie, dar am fost primul si singurul in 2014 care le-a achizitionat pe toate 3, Dp1, Dp2, Dp3 din seria MERRILL (din pacate eu nu am publicat review-uri ca sa nu imi pice site-ul de la numarul de vizualizari – glumesc). Din fericire le am si acum … dar nu ma grabesc pentru moment sa fac review-uri, sunt un fel de omuletul care iese cu un pocket de acest gen cand e vb de calitate pe langa fotografii de al caror gat atarna kg de aparatura si in quiet mode fac si eu o poza doua. Si prefer sa raman asa mai necunoscut, fara review-uri ca dupa aceea probabil sa ma sune vreun distribuitor si sa incerce sa imi ofere aparatura sa o testez doar in aspectele ei pozitive pentru a-i atrage potentiali clienti. Daca vreau sa ma duc la un SONY EXHIBITION ma duc pe banii mei, daca vreau sa merg la targul anual de la KOLN ma duc pe banii mei, daca voi vrea vreodata sa particip la vreun concurs desi nu cred, la fel poate o sa particip.

        Revenind la SIGMA: Le-am testat comparativ cu orice aparat foarte scump ptr calitatea imaginii la iso 100 de la D800E plus obiective de top al caror setup ca pret depasea cu mult 20.000 ron. Partea buna a lucrurilor pentru unii e ca nu m-am apucat de scris review-uri desi am pierdut luni de zile citind forumurile exterioare despre ele.

        Concluzia – A sters cu ele pe jos la iso 100, indiferent de brand.

        Ptr un fotograf de still si landscape sau de produs de ex, ce lucreaza in focala 19-50 nu au rival atat timp cat nu tragi cu soarele in cadru (ptr landscape de ex), aici nici urmatoarea serie care arata ca o balena esuata, Quattro, nu sta bine.

        Sa imi aduca cineva un Canon, Sony sau Nikon la ora actuala, un setup sa le bata la calitatea imaginii si voi spune da e ok s-a mai avansat in domeniu. NU mai zic sa fie un setup de 2000-3000 ron, ca deja ma indepartez prea mult de adevar.

        Ca sunt lente, ca scriu mai greu pe card (desi la cum ai spus tu astepti 40 secunde, ceea ce in teren se traduce in 5-6-7 secunde in fct de card), e adevarat. Dar atat … Nu sunt aparate ptr oricine vrea sa faca fotografie cu ele.

        Iar daca lucrezi direct in Raw cu ele pe alb-negru …. pune-le langa un Leica Monochrome si ai sa vezi ce au de spus. Peste iSO 400 poti lucra cu ele in alb negru. La iSO 6400 cum stau la granulatie pe bw?

        Eu te sfatuiesc sa pui mana pe ele si timp de cateva luni sa le testezi. Perceptia asupra fotografiei, rafalelor, calitatii Zeiss se va schimba extraordinar de mult.

        In ce privete calitatea sticlelor Zeiss – obiectivul 24-70 F4 OSS ptr sistemtele A7, A7II, A7r, A7rii (exclus A7s pe care se pare ca il ai), e un mare praf, nu mai lauda te rog Zeiss-urile deja existente.

        A7s cu cei 12 mpx are alte specificatii e un fel de old school la D700 cu 12mpx avansat si propulsat in 2015. Un Zeiss 24-70 da rezultatele cu totul altele decat pe restul seriei. Eu zic ca inainte sa ridici un brand in slavi mai pui mana si pe un frate sau o sora de a lui si dupa aceea cu 3 aparate in test, poti emite o concluzie pertinenta. Sa faci un test A7/A7r/A7s cu acest 24-70 F4 si discutam dupa.

        La fel cum si trioul legendar de Zeiss ptr DSLR-uri a fost o perioada 21 F/2.8, 35 F/2, 100 F/2 Makro Planar, dupa care au aparut alte avioane scumpe si inutile. Are si Zeiss o gramada de lentile proaste destule. Si tot testez Zeissuri inca de la lentile a corar inscriptie poarta numele de Jena DDR sau alte titluri old school.

        Nu trebuie sa pupam asa de mult un brand ptr diferite favoruri, deoarece fiecare din ele are o gramada de minusuri.

        De ex ai vazut ce poate un Nikon D70s sau D5000 transformat in IR sau orice parjoala de DSLR intr-un time lapse de 100-300 de cadre facute cu obiective uneori f vechi sau f scumpe. Rezultatul final e imp daca vb de fotografie. Un concurs il poti castiga si cu o poza facuta cu telefonul daca stii cum sa o faci si daca esti omul potrivit la locul potrivit.

        Cand vb de tehnic, piata e dificila. Populatia activa trage inca pe senzori comerciali, altii au testat senzorul de pe A7s in diferite misiuni de recunoastere, s.a.m.d. Noi ne bucuram cand vedem pe piata un new release ca un copil mic ce vede un lolipop, nestiind ca parintii lui deja au trecut in revista gustul acestuia…

        Incearca sa fii mai putin entuziasmat si cand faci un review mai ales despre lucrurile noi, stai mai mult in teren cu el si sa ai si termeni de comparatie ca sa poti emite concluziile. Ca sa cunosti bine un aparat iti trebuie multa experienta si la nivel tehnic mai ales si sa cunosti si concurenta. Doar atunci poti emite concluzii bune.

        Revenind la A7 ca de la el am plecat: calitatea finala a imaginii pentru un senzor vechi pe care il poseda, e ok, daca ai ceva lentile ok, nu neaparat Zeiss care sunt scumpe. Dupa cum poate aim relatat sunt si solutii third party (cu un cost al vitezei de focalizare – la fel nu le recomand pentru cei care vor sa faca pasarile in zbor, ci pentru amatorii de still-uri) care fac acelasi lucru – poze :). Mai trebuie sa tii cont si de post procesarea din spate pana la urma.

        Daca m-as orienta pe un A7Rii? Da (in primul rand pentru sistemul de focus cu ob third party – desi printr-un update de firmare se poate face lejer o optiune din meniu sa pot da ON/OFF la Phase Detection ptr alta optica) … dar nu acum, trebuie un minim de cateva luni pentru ca piata sa se maturizeze. Acum e supra saturata cu review-urile celor care au parterniat cu Sony in cea mai mare parte. Daca l-as achizitiona din Romania? Niciodata atat timp cat preturile nu se alineaza la cele din UE.

        Trebuia sa il intrebi pe acel domn de la SONY daca au reparat bugul cu light leak. Te anunt ca nici pe A7s nu e reparat. Desi SONY l-a recunoscut si a emis o nota informativa, service-ul din Romania mi l-a reparat gratis ptr ca aparatul era in garantie, nu pentru ca trebuiau sa il repare fiind un recall. Altfel ma costa … si nu as fi dat banii, gaseam eu o modalitate sa il acopar cu ceva cand faceam fotografii cu expunere lunga sau la iso f mare.

        Canon de ex repara mirror boxul de la 5D gratuit, iar la 5D mark II cand da Error 20 nu il repara gratuit dupa garantie desi e un bug mecanic si aici, la fel si cu PCB-ul …. Sunt de acord sa nu il repari gratuit dupa 80k cadre dar cand ai 25-30k si ai probleme atunci ce sa mai zici?

        Fuji in schimb cand spun si recunosc o greseala schimba tot – vezi cazul obiectivelor din seria 18-55 ce au avut un bug. Nu mai stau cu degetul in nas stai sa vezi, daca nu ai garantie te costa ….

        Happy shooting 🙂

        Post a Reply
        • Acum sper ca nu voi intra in polemici. Nici macar la acuzatiile subtile pe care le faci la adresa mea nu voi raspunde. Cand imi spui sa mai pun mana si pe alte camere insa, se pare ca nu prea te-ai uitat la activitatea mea de pana acum. Cand imi spui sa pun mana si pe un Sigma, iar nu te-ai uitat ce am scris cand l-am primit de la PhotoSetup (fara sa ma trimita la “expozitii” sau sa-mi faca cine stie ce favoruri inchipuite) – https://www.facebook.com/alin.popescu/media_set?set=a.4348945498551.1073741858.1735007552&type=1

          Ca ma entuziasmez prea tare, nu am nici o vina, asa sunt eu. Nu toti oamenii sunt la fel, nu-i asa? Unii le urasc de la inceput si cu timpul se apropie incet-incet de lucruri care initial nu le-au placut. Faptul ca am scris intotdeauna review-uri (asa cum am stiut eu) apreciate atat national cat si international (cu bune si cu rele despre camere, daca citesti atent) iar nu am ce face, nu pot multumi pe toata lumea.

          Nu poti nici tu, si nici mama sa-mi spuna ce sa fac si cum sa fac. Si nici macar Sony sau Nikon sau alti producatori (care apropos nu mi-au mai dat camere la test cand au vazut ca zic si de rau de ele). Eu fac ce vreau si cum vreau. Este timpul meu, placerea mea, pasiunea mea.

          Se pare ca stii despre ce vorbesti, nu esti un neica nimeni care doar isi da cu parerea ca troll sef pe internet si de aceea ti-am acordat timpul necesar sa iti raspund. Iti respect parerea chiar daca nu sunt in totalitate de acord cu ea. Dar rugamintea ar fi sa iti canalizezi un pic acuzatiile si directia dialogului, daca vrei sa mai ramana un dialog :).

          Iar legat de review-ul de mai sus, mai citeste o data concluziile mele. Nu am tras niciuna inca. Am relatat primele impresii legate de calitatea imaginii si nu atat prin enuturi text ci prin fotografii sau video. Unora le place. Citez:

          Wow – this is the very best I have seen so far from this camera from any reviewer. Not just technically, but also artistically. I was “on the fence” about the A7rii. Having seen your review, I am not on the fence anymore…!

          That’s a terrific review. Great artistic shots as well that show off the camera’s abilities.

          Cel mai fain review pâna la ora asta pe web

          Pt alte teste pe care le-am facut, daca nu ai gasit suficiente aici pe blog-ul meu, mai gasesti si pe blog-ul F64 sau pe site-ul http://www.noutatifoto.ro (un proiect mai vechi al meu, abandonat).

          Post a Reply
  2. Parerile despre review-uri de la greii din fotografie vin extraordinar de greu sau niciodata. Cel mai bine e sa nu vina niciodata 🙂

    Eu testez aceste Merrill de aproape 2 ani, in orice trip, unul din modele este prezent in desaga. Nu exista situatie cand nu pun A7-le la o parte, cand am lasat X-T1 la o parte sau alt DSLR si am tras cu Merrill.

    Am efectuat si test comparativ Quattro vs Merrill. Cel din urma ramane in picioare. Noul design al senzorilor Quattro a fost facut in detrimentul calitatii.

    Poate m-am obisnuit cu filmul argentic de la Fuji dar stiu ca ochiul nu ma minte.

    Oricine face un review depune o munca, un efort, oricine este pro brand ptr cativa ani, deja incepe sa cunoasca aparatul in sine.

    Am urmarit ce ai scris cu interes, nu numai legat de A7rII.

    Chiar pot sa zic ca A7RII este primul mirrorless care bate DSLR-ul. Initial am crezut ca Fuji va face acest lucru cu X-T1, dar acel senzor de pe Fuji nu are forta si produce imagini plate – flat. Personal nu m-au multumit, drept dovada l-am dat in scurt timp. Este f bun insa ptr fotojurnalism sau de street, eu asa consider.

    Cum ziceam, ma canalizez spre un A7rII, cam asta e targetul meu dupa ce se mai stabilizeaza piata si voi ramane cel mai probabil cu DP2 Merrill in plus.

    Nu am facut atacuri la persoana, doar am vazut prea mult entuziasm pe care si eu il aveam odata si altcineva mi l-a taiat la fel.

    Probabil ca odata cu trecerea anilor devenim mai cerebrali sau capatam cunostinte mai avansate.

    Keep in touch!

    Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stay tuned! A7rII preorders confirmed to start at 11am New York time! | sonyalpharumors - […] more thing: SAR reader Alin Popescu was present at the Sony London A7rII presentation event. He told me […]
  2. First impressions review of a Detail Monster camera - the Sony A7R II - aLLin Popescu - […] was already so eager to receive it for test since doing the hands-on test in London during the press event…
  3. Un test cu Sony A7R II - Monstrul Detaliilor - F64 Blog - […] așteptam să îl primesc la teste, mai ales după experiența hands-on de la Londra, în cadrul conferinței de lansare…
  4. Primele impresii despre Sony A7R II la Londra - […] cum functioneaza, intr-un scurt clip pe care l-am inregistrat cu ajutorul lui Alin Popescu (apropo, la el puteti citi…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.