a6500 – Parerea mea sincera despre el


Ceea ce initial a aparut ca un zvon pe sonyalpharumors si anume noul Sony a6500 s-a confirmat mai tarziu dupa doar cateva ore sub forma unui anunt, deja obisnuit pentru Sony, “out of nowhere”!

Nu m-a surprins, desi vine la doar jumatate de an de la proaspat anuntatul si demn urmas al lui a6000, adica a6300.

Am fost la lansarea lui a6300 in Europa tocmai la Amsterdam (am povestit aici) si-mi aduc aminte ca ieri ca vorbeam cu oficialii Sony (unul dintre ei era cel care se ocupase de a6000, si sunt sigur ca si de a6300 si mai nou probabil si de a6500) si ii spuneam ca este senzational aparatul, mai putin ca nu are stabilizarea pe 5 axe (care doar fusese introdusa in modelele full-frame din seria alpha). Lumea se mai plangea si de lipsa touch-screen-ului, o functie tare dorita de multi si pe a6000.

De ce spun ca nu ma surprinde?! Pentru ca din pacate a6300, desi un aparat senzational, a fost lovit de nenorocirea din Japonia, cu acel cutremur care a distrus fabrica de senzori, si practic a aruncat la gunoi tot marketing-ul si awareness-ul creat in jurul acestei mici bijuterii, pentru ca nu a putut fi livrat luni bune, desi cerere era maxima pentru el.

Astfel ca, acum, cand a devenit disponibil, lumea deja a cam uitat de el si este destul de greu sa creezi acelasi buzz pe o camera anuntata la inceputul anului.

Ce a facut Sony? A lansat a6500!

Practic un a6300 asa cum si l-au imaginat utilizatorii in visele lor cele mai umede, adica si cu stabilizare pe 5 axe, si cu ecran tactil cu functie de touch focus.

sony a6500 - anuntat

Desi poate parea prostie, mie mi se pare o miscare geniala din multe puncte de vedere:

  • creeaza iar buzz
  • “cedeaza” presiunii utilizatorilor si le ofera ce le lipsea ca sa o declare camera DX perfecta
  • convinge posibili sceptici sa schimbe barca, cel putin pe partea video

Functia touch-focus mi se pare absolut geniala. Tii aparatul la ochi, monitorizezi subiectul si in acelasi timp pe ecranul touch cu degetul muti precum cursorul unui mouse punctul de focus. Daca esti nasos, poti dezactiva o zona anumita din ecran, sa nu cumva sa blochezi focusul cu nasul din dotare. Treaba asta rezolva un munte de plangeri legate de cat de usor este sa muti punctul de focus pe mirrorless-urile Sony.

Inchei cu o curiozitate personala: – daca a6300 va mai fi mult disponibil, pentru ca mie mi se pare ca noul model ii cam canta vesnica pomenire unui aparat nascut din pacate mort, datorita unor dezastre naturale si nimic mai mult.

Parca am avut gura de aur! 😉

Author: Alin Popescu

Inginer ca formare, grafician ca meserie, fotograf ca mod de viata, Alin este pasionat de tot ce inseamna tehnologie si scrie articole detaliate pe intelesul tuturor.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Am pus mana pe Sony a6500 si pe noul RX100 V - aLLin Popescu - […] ceea ce de fapt ma asteptam sa fie a6300 atunci cand s-a lansat. Nu mai insist pe asta, am…
  2. M-am dat iar cu Sony a6500 - aLLin Popescu - […] mai scris aici despre Sony a6500. Prima oara mi-am dat cu parerea dupa ce a fost anuntat, iar a…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.